Anne-Maria Karjalainen, Tiina Mäkelä ja Tuulikki Ukkonen-Mikkola: Miten tulla tohtoriksi

Miten tulla tohtoriksi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Väitöskirja on kirjoittajalleen aina jossain kohtaa pitkää kirjoitusprosessia iso mörkö; on kyseessä sitten aiheen valitsemisen vaikeus, tuskaisen pitkältä ja päämäärättömältä tuntuva keskivaiheen pakerrus tai työn viimeistelyvaihe, jossa pilkkua viilataan porukalla viimeisen päälle. Tätä mörköä karkoittamaan Anne-Maria Karjalainen, Tuulikki Ukkonen-Mikkola ja Tiina Mäkelä ovat kirjoittaneet näppärän oppaan Miten tulla tohtoriksi, jossa tohtorin väitökseen johtavaa jatko-opintopolkua kuvataan vaiheittain kirjoittajien omiin kokemuksiin peilaten.

Kirjan näkökulma on yhteiskunta- ja kasvatustieteiden, koska näiltä aloilta ovat kirjailijoiden omat väitöskirjat ja kokemuksen väitöskirjan kirjoittamisesta.Teos on kuitenkin yleisluontoinen opas väitöskirjan tekoon, jossa yleiset lainalaisuudet tieteellisestä kirjoittamisesta pätevät kaikilla aloilla ja kirjoittamiseen tarvitaan kaikilla aloilla samankaltaista inspiraatiota, jota Miten tulla tohtoriksi yrittää väitöskirjataipaleellaan oleviin tutkijoihin iskostaa.

Teos kuvaa kaikkia väitöskirjaprosessin vaiheita jatko-opintoihin hakeutumisesta väitöstilaisuuteen ja promootioon yleisellä tasolla runsain käytännön esimerkein höystettynä. Vaiheisiin ei syvennytä yksityiskohtaisesti ja moneen yksittäiseen vaiheeseen on olemassa erilliset oppaat ja ohjeet, joihin jokaisen väitöskirjan kirjoittajan pitää vielä erikseen tutustua.

Miten tulla tohtoriksi toimii ehkä parhaiten väitöskirjaa suunnittelevan henkilön aiheeseen perehdyttäjänä, koska kirjasta löytyy perustiedot kaikista kirjoitusprosessin vaiheista ja kirja on kauttaaltaan kannustava ja innoittaa tarttumaan haasteeseen. Eikä teoksen selailu ole turhaa pidemmällä kirjoitusprosessissa olevillekaan jollei muuten, niin innon ja motivaation ylläpitämiseksi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...