Katri Kirkkopelto: Molli ja väärä jalka

Molli ja väärä jalka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Parikymmentä Mollia jo ilmestynyt, ja minä nyt vasta ensimmäisen kimpussa. Harmi harmi! Mikä suloinen äkäpussi! Ihan kuin meidän toisen polven tytöntynkä. Pre-siis!

Katri Kirkkopelto“s. 1966, kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataiteen opettaja” luen ensin Wikipediasta, kun kustantaja Lasten Keskus ei kirjailijasta tiedonpalaakaan tarjoa. En löydä ainakaan, kunnes löydän: kirjailijan tietosivun ja Mollin kotisivunkin. Olenkohan noussut väärällä jalalla tänään ylös kuin noin hätähousu olen, kai kiukkuinenkin. Tarttui vissiin tuosta ihanasta Mollista.

Näyttää Katri Kirkkopelto muuten olevan samanlainen konkari alallaan kuin Hannu Mäkelä: tuhattuottoinen, silti laadukas.

No olipa miten oli: ihastuin siis kertaheitolla ikihyväksi tuohon tyyppiin, siis Molliin, vaikken ole aivan satavarma vieläkään, onko Molli hiiri vai kissa vai hamsteri vai marsu. Koira se ei ainakaan ole, minulle koira on Joenpellon Ralli ja Trojepolskin Bim ja Yrjö Kokon Molli. Molli! – kas kas, sama nimi! Vaan ei tämä epeli kyllä koira ole.

Olkoon mikä turri tahansa, niin suloinen on suutuspäissäänkin. Entä nuo kuvat! Katsos vaikka kantta tai tätä:

Mollin kuva

Ne kertovat kaiken – ovat samaa säveltä!

Kirja on 3-vuotiaille tarkoitettu, tai suositus. Minä suosittelen myös meille yli-ikäisille, jotka vähitellen olemme lapsenmielisiksi muuttumassa jälleen. 🙂

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...