Katri Kirkkopelto: Soiva metsä : Jean Sibeliuksen matkassa

Soiva metsä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Koska 2015 on Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisvuotisjuhlavuosi, tänä vuonna nähdään paljon kaikenlaista Sibeliukseen liittyvää. Onneksi myös lapsille.

Tämän kirjan tausta on sellisti Jussi Makkosen tarinallisissa koulukonserteissa, joissa Sibeliuksen musiikkia on tehty tutuksi koululaisille. Tämänkin kirjan mukana tulee cd, jossa Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esittävät Sibeliuksen teoksia, muun muassa Valse Tristen ja Finlandian.

Sävellykset on nivottu myös kirjan tarinaan. Kirja kerrotaan Sibeliuksen lapsenlapsen näkökulmasta. Koska Sibelius itse ei seikkailuistaan tarinoinut, Janne-papan vaiheista kuullaankin kirjassa Aino-mummin kertomina. Kirjassa kerrotaan Sibeliuksen lapsuudesta, matkoista maailmalla, syvästä yhteydestä suomalaiseen luontoon.

Katri Kirkkopellon kuvat ovat yksinkertaisesti upeita. Niiden taustalla on syvällistä tutkimustyötä, jotta kaikki yksityiskohdat ovat juuri oikein. Sibeliuksen hahmo, niin nuorempana kuin vanhempana, on tutun näköinen. Tätä kirjaa on ilo katsella.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...