Petina Gappah: Muistojen kirja

Osta kirja itsellesi

Memory on monin tavoin poikkeuksellinen nainen: hän istuu zimbabwelaisessa vankilassa syytettynä valkoisen miehen murhasta – miehen, jonka talon ja omaisuuden perijä hän on. Memory on lisäksi albiino ja siksi kammottu ja vainottu.

Tuomiotaan Memory saa odotella, sillä Zimbabwessa asiat eivät etene nopeasti. Vankilaoloissa on kestämistä, mutta myös tilaa ystävyydelle. Memory on saanut kontaktin amerikkalaiseen toimittajaan, joka on kiinnostunut tapauksesta ja on toimittanut Memorylle vihkoja, joihin tämä voi kirjoittaa elämäntarinaansa.

Tämän hyvin värikkään tarinan Memory meille kertoo. Tarina kertoo albiinotytöstä, joka kasvoi köyhissä oloissa Mharapara Streetillä, joka myytiin valkoiselle miehelle ja joka pääsi siten nauttimaan eliitin elämästä ja matkustelemaan maailmalla, ja joka päätyi miehen kuoleman myötä kuolemaantuomituksi.

Siinä ympärillä Zimbabwe kuohuu. Ympäröivää yhteiskuntaa kuvataan vaivihkaa taustalla, Memory on monipuolisena hahmona monessa mukana ja pystyy muistoillaan valottamaan Zimbabwea eri näkökulmista.

Muistoista tässä on myös paljon kyse. Millaisista muistoista ihmisen minuus rakentuu? Muistaako kaikkea välttämättä ihan oikein? Muistojen kirja antaa tässäkin suhteessa paljon pohdittavaa.

Hieno, värikäs kirja. Näin suomalaisen lukijan näkökulmasta maailma on tyystin vieras, mutta mikäs sen valaisevampaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...