Erica David: Muistojen taikaa

Muistojen taikaa -kirjan kannessa on piirros Annasta ja Elsasta.

Disneyn Frozen-elokuvaan perustuvaan Anna ja Elsa -kirjasarjaan on tullut jatkoa. Muistojen taikaa on sarjan seitsemäs kirja. Sarjan osat ovat varsin itsenäisiä. Siitä kertoo sekin, että Muistojen taikaa on alkuperäisessä julkaisujärjestyksessä sarjan toinen osa.

Kirja jatkaa tarinaa elokuvan päätyttyä. Toisensa löytäneet sisarukset tutustuvat toisiinsa paremmin ja Elsasta on tullut Arendelin hallitsija. Kaikki ei kuitenkaan ole hyvin. Annalla on hatarat muistikuvat lapsuudestaan, ja se alkaa vaivata häntä. Peikko kertoo hänelle, että Annan muistot ovat taiottu pois. Miten Anna voisi saada muistonsa takaisin ja selvittää mitä on tapahtunut?

Muistojen taikaa on hyvä erityisesti sen vuoksi, että se sisältää tyttöhahmon, joka ratkoo kohtaamiaan ongelmia itse. Sarja sivuaa paljon hyviä aiheita, kuten rohkeutta, sisaruussuhteita ja toisten auttamista.

Erica Davidin kirjoitustyyli on hyvin helppolukuista ja soveltuu niin ensimmäisiksi itse luetuiksi kirjoiksi kuin myös vielä aikuisen kanssa luetuiksi iltasaduiksi. Hän kuljettaa juonta nopeatempoisesti ja vahvasti huumorin sävyttämänä. Kirjassa on myös hyvä rakenne: luvut ovat toimivia annoksia aloittelevalle lukijalle.

Muistojen taikaa on hyvä lastenkirja. Se toimii tehokkaimmin tietysti Frozen-faneille ja prinsessoista pitäville.

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 318 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!