Tiina Torppa: Murha naisen käsin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alaotsikkona 25 naisdekkaristia. Kirjassa toimittaja, joka on kiintynyt dekkareihin jo 1960-luvulla, listaa 25 kiinnostavaa nykykirjailijaa. Naiset kirjoittavat parhaat dekkarit! Väite, joka hyvinkin pitää paikkansa — älykästä, kantaaottavaa, fiksua, ei liian väkivaltaista kirjallisuutta.

Kirjassa esitellään uuden rikoskirjallisuuden syntyä, teemoja ja sankareita naiskirjailijoiden kautta. Jokaisen näistä 25:stä dekkaristista toimittaja on tavannut henkilökohtaisesti ja saanut joko kunnon haastattelun tai muutoin elämäkertatiedot. Kirjassa on myös vinkeitä lisätietoja (Kuka syö kuten kissansa?) sekä esitelty kirjojen sankarit ja erinomaisen käyttökelpoinen bibliografia, jossa sekä suomennetut että suomentamattomat kirjat, myös muut kuin dekkarit.

Erittäin käyttökelpoinen kirja dekkarifaneille, mutta myös muuten kirjallisuudesta kiinnostuneille. Selkeästi ja helposti luettava, hauskakin ja helppokäyttöinen myös hakuteoksena. Erityiskiitokset bibliografiasta jokaisen kohdalla. Hiukan ehkä häiritsee se, että haastattelut ovat kovin erilaisia, toki ymmärrettävää. Kirjailijoiden taustat ja halu olla esillä nimenomaan dekkaristina estävät ehkä enemmät omat kommentoinnit.

Ai niin — tiedättekö, mitä naisdekkaristilta ensimmäiseksi kysytään? “Oletko feministi?”. Kirjassa on käyty läpi myös muutama kotimainen ja pohjoismainen dekkaristi, jotka lienevät tuttuja useimmille. Kuitenkin esille pääsee myös muutama hieman tuntemattomampikin kirjailija, josta ehdottomat plussat. Mukaan on mahdutettu myös suppea dekkaritapahtumat-lista ja muuta pientä kivaa.

Ehdottoman mukavaa tietopuolista kesälukemista näin uusien ja vanhojen dekkareiden välissä, kesän häiritsemättä mitenkään lukemista.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...