Peter Englund: Murha Sunnuntaitiellä

Murha Sunnuntatiellä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1965 Ruotsissa tehdään erikoinen murha: 18-vuotias Kickan Granell löydetään kuolleena sängystään. Ensisilmäyksellä Granellin ruumis vaikuttaa vahingoittumattomalta, ja hänen kuolemaansa pidetään itsemurhana. Vähitellen kuitenkin selviää, että kyseessä onkin murha. Siitä alkaa laaja tutkinta, jonka myötä syyllinen saadaan kiinni. Murhaajan motiivi on typerä ja masentava, ja sillä on vahva kaikupohja nykypäivässäkin.

Peter Englund on taitava ja perinpohjainen kirjailija, ja Murha Sunnuntaitiellä edustaa laadukasta true crime -kirjallisuutta. Perinpohjaisuutta on kirjan alussa kenties liiaksikin, mutta kuvatessaan poliisitutkinnan tiivistymistä ja oikeudenkäyntiä Englund kirjoittaa mukaansatempaavasti, joskin arvokkaan hillitysti. Viihteessä rikollinen helposti kuvataan kiehtovaksi, jopa romanttiseksi hahmoksi, mutta Englund onneksi kirjoittaa kiihkottomasti mutta silti paljastavasti miehestä, joka murhasi Kickan Granellin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...