Peter Englund: Murha Sunnuntaitiellä

Murha Sunnuntatiellä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1965 Ruotsissa tehdään erikoinen murha: 18-vuotias Kickan Granell löydetään kuolleena sängystään. Ensisilmäyksellä Granellin ruumis vaikuttaa vahingoittumattomalta, ja hänen kuolemaansa pidetään itsemurhana. Vähitellen kuitenkin selviää, että kyseessä onkin murha. Siitä alkaa laaja tutkinta, jonka myötä syyllinen saadaan kiinni. Murhaajan motiivi on typerä ja masentava, ja sillä on vahva kaikupohja nykypäivässäkin.

Peter Englund on taitava ja perinpohjainen kirjailija, ja Murha Sunnuntaitiellä edustaa laadukasta true crime -kirjallisuutta. Perinpohjaisuutta on kirjan alussa kenties liiaksikin, mutta kuvatessaan poliisitutkinnan tiivistymistä ja oikeudenkäyntiä Englund kirjoittaa mukaansatempaavasti, joskin arvokkaan hillitysti. Viihteessä rikollinen helposti kuvataan kiehtovaksi, jopa romanttiseksi hahmoksi, mutta Englund onneksi kirjoittaa kiihkottomasti mutta silti paljastavasti miehestä, joka murhasi Kickan Granellin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...