Helena Numminen: Murhaavasti

Murhaavasti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Novellikokoelma, jossa 14 mainiota intensiivistä murhatarinaa naisten tekemistä murhista!

Novellit ovat lyhyitä, vain olennainen on tärkeää. Kirjoittaja on osannut tiivistää jännityksen ja tässä muodossa nämä toimivat erinomaisesti. Nainen on voimakas ja pystyy sekä haluaa murhata; kiukusta, raivosta, kiihkosta — yleensäkin tunteesta sekä erittäin kekseliäästi ja osaavasti.

Novelleista ei löydy ainoatakaan etsivää tai poliisia, mikä on jo sinänsä yllätys. Varsinaisia aseitakaan ei ole käytössä. Lukija voi päättää kuka oikeasti on syyllinen, vai ovatko kaikki osalliset omalla tavallaan uhreja. Nainen on kuitenkin aina pääosassa, tekijä. Murhakeinot ovat todella lukuisia, yllättäviä ja hirmuisen kekseliäitä.

Itse pidin eniten tarinoista Ymmärtävä vaimo, jossa Leila vain tekee täsmälleen sen, mitä Juhani vain pyytää — seurauksia ei ehkä kukaan ajattele, hmmm. Toisaalta hihityshermoni oli tiukalla lukiessani novellia Rosan unet, jossa kuristajakäärme saa pitkän dieetin jälkeen kunnolla syötävää. Yksinäisyyskin on ikävää ja novellissa Uhripässi nainen ratkaisee senkin omalla, joskin mieleenpainuvalla tavallaan.

Kosto on suloista ja toisinaan myös veristä. Näissä novelleissa on myös psykologista ulottuvuutta, feminismiä ja ehkä vähän ajattelemisen aihetta itse kullekin. Suosittelen kaikille rikostarinoiden ystäville.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...