Rebecca Solnit: Miehet selittävät minulle asioita

Miehet selittävät minulle asioita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rebecca Solnit on amerikkalainen kirjoittaja ja historioitsija, jonka erityisaloja ovat kulttuurihistoria, ympäristöasiat ja feminismi. Suomessa Solnit lienee tunnetuin Men Explain Things To Me -esseestään, josta mansplainaamisen käsite nousi esiin – sana itsessään ei Solnitin tekstissä esiinny, mutta ilmiö kylläkin. Nyt Solnitin esseitä on saatu suomeksi, kärjessä tietysti tämä maailmankuulu essee.

Kirja on tiukkaa feminismiä alusta loppuun. Kahdeksan esseen aiheina on muun muassa avioliitto, sukupuolittuneen väkivallan pitkä historia, Virginia Woolf ja asioiden nimeämisen voima.

Kirjassa pohdiskellaan muun muassa miksi female careerism eli “naisten uravimma” on joku ongelma, mutta vastinparia male careerism ei ole olemassakaan. Tai miksi aina vain raiskauksiin ratkaisuksi ehdotetaan, että naiset pysyvät illalla kotona, eikä koskaan sitä, että miehet olisivat raiskaamatta naisia.

Miehet selittävät minulle asioita on hyvä, tiivis paketti ajatuksia herättävää luettavaa. Kaikkien miesten kannattaisi lukea tämä kirja, sen verran olennaisista asioista se ajatuksia ravistelee.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 267 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...