Rebecca Solnit: Miehet selittävät minulle asioita

Miehet selittävät minulle asioita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rebecca Solnit on amerikkalainen kirjoittaja ja historioitsija, jonka erityisaloja ovat kulttuurihistoria, ympäristöasiat ja feminismi. Suomessa Solnit lienee tunnetuin Men Explain Things To Me -esseestään, josta mansplainaamisen käsite nousi esiin – sana itsessään ei Solnitin tekstissä esiinny, mutta ilmiö kylläkin. Nyt Solnitin esseitä on saatu suomeksi, kärjessä tietysti tämä maailmankuulu essee.

Kirja on tiukkaa feminismiä alusta loppuun. Kahdeksan esseen aiheina on muun muassa avioliitto, sukupuolittuneen väkivallan pitkä historia, Virginia Woolf ja asioiden nimeämisen voima.

Kirjassa pohdiskellaan muun muassa miksi female careerism eli “naisten uravimma” on joku ongelma, mutta vastinparia male careerism ei ole olemassakaan. Tai miksi aina vain raiskauksiin ratkaisuksi ehdotetaan, että naiset pysyvät illalla kotona, eikä koskaan sitä, että miehet olisivat raiskaamatta naisia.

Miehet selittävät minulle asioita on hyvä, tiivis paketti ajatuksia herättävää luettavaa. Kaikkien miesten kannattaisi lukea tämä kirja, sen verran olennaisista asioista se ajatuksia ravistelee.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Tämä odottaa hyllyssä englanniksi. Jostain muualta sain vinkin jo aiemmin ja pitihän se hankkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...