Ursula Auer: Murhia Mankalassa

Murhia Mankalassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ursula Auer käsittää kirjailijapariskunnan Pentti Kirstilän ja Anja Angelin.

Murhia Mankalassa on salapoliisiromaani, johon minun oli tartuttava kahdesta varsin hyvästä syystä. Ensinnäkin olen asunut Mankalassa eli maisemat ja miljöö olivat tuttuja ja oli kivaa lukea ja antaa mielikuvituksen piirtää tuttuja kasvoja kirjan henkilöille. Toinen syy oli se, että kirjassa mainitaan Kouvolan Dekkaripäivät.

Murhia tässä kirjassa siten tapahtuukin. Ei ole vain yhtä ruumista, jonka murhaajaa etsittäisiin, vaan ruumiita napsahtelee niin, että välillä ihan hengästyttää. Onkin jännittävää miettiä, kenen vuoro on seuraavaksi ja ketä loppujen lopuksi jää henkiin. Niin, ja kuka on kaiken takana… Miten kaikki päättyy, sitä ei pysty arvaamaan ja se onkin hyvän dekkarin tunnuspiirre.

Se, että kirjaa on kirjoittanut kaksi ihmistä, panee välillä miettimään, että kummankohan tekstiä milloinkin luki. Välillä oli jokseenkin varma, että Anjan ja välillä Pentin… tai sitten se oli juuri päinvastoin.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Mä luin tämän juuri ja tykkäsin. En tiennyt, että takana on kaksi kirjailijaa enkä myöskään edes osannut epäillä sitä kirjoitustyylin perusteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...