Tove Jansson: Muumien tosi ISO läppäkirja : Muumitalo

Muumien tosi ISO läppäkirja : Muumitalo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muumien tosi ISO läppäkirja : Muumitalo on löytöretki kesäaamuiseen Muumitaloon. Muumiperhe ystävineen on valmistautumassa rantapäivää varten. On löydettävä sanko ja lapio, Niiskuneidin aurinkohattu, Muumipapan onkivapa ja tietysti rantapallo. Myös herkulliset eväät kuuluvat ilman muuta kesäretkeen. Jotta kaikki tulisi valmiiksi ja löydetyksi, muumit tarvitsevat apua. Avatessaan kellariin, keittiöön, Niiskuneidin huoneeseen ja ullakolle piilotettuja luukkuja lukija löytää niin tarpeellisia kuin vähän hassujakin asioita. Lopulta ollaankin jo puutarhassa ja matka kohti uimarantaa voi alkaa.

Viisi aukeamaa ja nelisenkymmentä luukkua takaavat availun iloa pitkäksi aikaa. Paksut kartonkisivut kestävät vähän kovempikinkouraista käsittelyä, joskin luukut repeilevät hieman helpommin. Tämä lienee kuitenkin kautta aikojen luukkukirjojen perusongelma, joten siitäpä tuskin sen enempää.

Iloinen ja värikäs kirja on ilman muuta suosituksen arvoinen. Tove Janssonin originaalitöihin pohjautuva kuvitus on mielekästä katseltavaa aikuisillekin silmille ja lapset innostuvat yhä uudestaan ja uudestaan hauskoista luukkujen takaa paljastuvista pikkuotuksista ja muista yllätyksistä – kuten kattilaan tai kellarin hyllylle piiloutuneesta Pikku Myystä.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...