Riina Kaarla, Sami Kaarla ja Anders Vacklin: Muumitalossa

Muumitalossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sami ja Riina Kaarla ovat kirjoittaneet lukuisia Muumikirjoja. Näihin lukeutuvat Muumipeikko-luukkukirjat ja Muumi ja Pikku Myy -kirjat. Kuten ne sarjat, Muumitalossa on suunnattu hyvin nuorille lapsille.

Muumitalossa Muumipeikko aikoo laittaa leijaansa lankaa. Lankakerä kuitenkin on vierinyt johonkin ja Muumipeikolla ei ole muuta mahdollisuutta kuin seurata lankaa. Lankakerä kulkee läpi Muumitalon ja samalla kohdataan tutut Muumihahmot.

Muumitalon muotoinen kirja on katseenvangitsija lapselle. Kirjan muotoa on käytetty hyväksi sivujen rakenteessa hyvin, sillä talonmuotoiset sivut jakautuvat huoneiden mukaisiin ruutuihin. Näitä pitkin kulkeva tarina kulkee luontevasti. Kerronta on runomuodossa ja omiaan kiinnittämään pienten lasten huomion.

Kirjan muotoon sisältyy myös sen suurin heikkous: kirjan kärki on todella kapea. Se menee todella helposti ruttuun. Itsellä talon huippu oli jo postista tullessa täysin rutussa. Tämä ei toki ole mahdoton korjata, mutta joitakin lukijoita se voi ärsyttää.

Muumitalo on lukijalle tuttu. Eri huoneisiin on mukava pysähtyä tutkimaan, mitä huoneista löytyy. Tässä muumitalossa on talon ylimpänä ullakkovarasto, kun taas useimmiten tornin huipulta löytyy Muumipeikon huone.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...