Katariina Heilala, Riina Kaarla, Sami Kaarla ja muut: Joka säällä

Joka säällä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muumikirjat löytävät yhä uudestaan lasten lukulistalle. Olisi helppoa listata syitä miksi, kulttuuriperinnöstä ajattomiin hahmoihin. Yksi taustalta unohdettavista syistä on kuitenkin se, että sarjaan luodaan uusia kirjoja jatkuvalla syötöllä.

Yksi tällainen uusi tuotos on Muumi ja Pikku Myy -sarja. Se on ensikirjoiksi tarkoitettu muumisarja, joka esittelee yksinkertaisia asioita kuten värejä ja numeroita.

Joka säällä keskittyy vähemmän yllättävästi säähän. Jokaisella kirjan aukeamalla on meneillään tilanne, jonka keskipisteessä on muumihahmo ja tämän reaktio säähän. Samasta ilmiöstä kerrotaan yleensä kaksi puolta: ukkonen voi pelottaa Nipsua, mutta hattivatit rakastavat sitä.

Vaikka sarja kantaa kahden hahmon nimeä, valokeilaan pääsevät vuorollaan useat eri muumihahmot. Erityisen kivana pidän vähemmän tunnettujen muumihahmojen esittelystä. Esimerkiksi Tuu-tikki pitää sumua tunnelmallisena ja Miskan pyykit kuivuvat tuulessa hyvin.

Taiteilijaryhmä Kaarla, Kaarla ja Vacklin on julkaissut jo niin mittavan määrän muumitaidetta, että en osaa edes arvailla, onko kirjan kuvitusta käytetty aiemmin jo jossain muussa teoksessa. Taidetyyli on hyvin alkuperäisille muumeille uskollista ja ensikirjaan sopivan selkeää.

Kaiken kaikkiaan Joka säällä on hyvä ensikirja. Se nojaa vahvasti muumien taikaan, ja sopii hyvin ensikosketukseksi muumeihin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...