Liu Cixin: Muurahaisia ja dinosauruksia

Muurahaisia ja dinosauruksia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eräänä tavallisena liitukauden päivänä Maan ensimmäisen sivilisaation siemen alkoi itää, kun muurahaiset ja dinosaurukset löysivät toisensa.

Liu Cixinin tarinat ulottuvat yleensä kauas sekä ajassa ja paikassa, vaikka ne monesti ovatkin aluksi sidottuja omaan aikaamme tai menneeseen. Muurahaisia ja dinosauruksia kuvaa Maan historiaa yhdistäen ainesosia, jotka tiedämme todeksi keksittyihin ainesosiin, jotka luovat kiehtovat satiirisen tarun sekä allegorian nykyihmisen toimista ja siitä, mihin nämä toimet lopulta johtavat.

Liitukauden Maassa dinosaurukset hallitsevat ihmissilmin näkyvää maailmaa ja muurahaiset puolestaan maailmaa, jota ihminen ei paljain silmin näe. Harmoninen yhteiselo on jatkunut kymmeniä miljoonia vuosia eikä mitään estettä sille, etteikö harmonia säilyisi vielä monen kymmenen miljoonan tulevan vuoden ajan, ole näkyvissä. Eräänä päivänä hädässä oleva dinosaurus saa apua vaivaansa muurahaisilta ja tästä käynnistyy molemmin puolinen yhteistyö, joka johtaa kulttuurin ja teknologian suunnattomaan vaiheittaiseen kehitykseen. Kehitys ja kasvu rikkovat harmonian, joka lajeilla on ollut ympäröivään luontoon ja lajien on löydettävä yhteinen sävel tasapainon palauttamiseksi.

Cixin osaa yllättää lukijansa. Hänen kertomuksensa ovat niin monenkirjavia ja sijoittuvat niin perinpohjin erilaisiin aikoihin ja paikkoihin. Muurahaisia ja dinosauruksia vaikuttaa aluksi vähäpätöiseltä, mutta kasvaa tarinan edetessä mehukkaaksi kuvauksesta siitä tilasta, jossa ihmisen luotsaama Maa tänä päivänä on. Muurahaisten näkökulmasta mikään ei ole muuttunut.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...