Helen Czerski: Myrsky vesilasissa : Arkipäivän fysiikkaa

Myrsky vesilasissa

Osta kirja itsellesi

Fysiikan lait ylittävät kaikki ihmisten luomat lait: niitä on kaiken olemassaolevan noudatettava ilman poikkeuksia. Niinpä fysiikan lait koskevat paitsi kaikenlaista korkeamman fysiikan pariin kuuluvaa, myös kaikenlaista hyvinkin arkista: popcornia, pizzataikinaa, norsujen kärsiä ja puiden runkoja.

Helen Czerski on yliopiston lehtori, kuplien fysiikkaa tutkiva tutkija ja populaaritiedetoimittaja. Czerskilla on valtaisa innostus fysiikan ilmiöitä kohtaan ja kyky antaa tämän innostuksen näkyä tekstissä.

Myrsky vesilasissa on oivallinen johdatus fysiikan maailmaan: se käsittelee kattavasti arjessa tuntuvat perusasiat, kuten kaasut, painovoiman, pintajännityksen, tasapainon, aallot, pyörimisliikkeen ja sähkömagnetismin.

Myrsky vesilasissa antaa iloisia oivalluksia ja esittelee fysiikan ilmiöitä monipuolisesti ja kiinnostavasti erilaisten anekdoottien ja esimerkkien kautta. Teksti ei ole oppikirjamaisen kuivaa, vaan innostavaa, mielenkiintoista ja enimmäkseen helppotajuista.

Czerski palkittiin vuonna 2018 Lord Kelvin -mitalilla työstään fysiikan yleistajuistamisen hyväksi. Pääpaino palkinnon myöntämisessä taisi olla Czerskin televisiotyössä BBC:llä, mutta tämä kirjakin mainittiin palkinnon perusteissa. Olet siis hyvissä, palkituissa käsissä kun hyppäät tämän kirjan matkaan!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...