Helen Czerski: Myrsky vesilasissa : Arkipäivän fysiikkaa

Myrsky vesilasissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fysiikan lait ylittävät kaikki ihmisten luomat lait: niitä on kaiken olemassaolevan noudatettava ilman poikkeuksia. Niinpä fysiikan lait koskevat paitsi kaikenlaista korkeamman fysiikan pariin kuuluvaa, myös kaikenlaista hyvinkin arkista: popcornia, pizzataikinaa, norsujen kärsiä ja puiden runkoja.

Helen Czerski on yliopiston lehtori, kuplien fysiikkaa tutkiva tutkija ja populaaritiedetoimittaja. Czerskilla on valtaisa innostus fysiikan ilmiöitä kohtaan ja kyky antaa tämän innostuksen näkyä tekstissä.

Myrsky vesilasissa on oivallinen johdatus fysiikan maailmaan: se käsittelee kattavasti arjessa tuntuvat perusasiat, kuten kaasut, painovoiman, pintajännityksen, tasapainon, aallot, pyörimisliikkeen ja sähkömagnetismin.

Myrsky vesilasissa antaa iloisia oivalluksia ja esittelee fysiikan ilmiöitä monipuolisesti ja kiinnostavasti erilaisten anekdoottien ja esimerkkien kautta. Teksti ei ole oppikirjamaisen kuivaa, vaan innostavaa, mielenkiintoista ja enimmäkseen helppotajuista.

Czerski palkittiin vuonna 2018 Lord Kelvin -mitalilla työstään fysiikan yleistajuistamisen hyväksi. Pääpaino palkinnon myöntämisessä taisi olla Czerskin televisiotyössä BBC:llä, mutta tämä kirjakin mainittiin palkinnon perusteissa. Olet siis hyvissä, palkituissa käsissä kun hyppäät tämän kirjan matkaan!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...