Jane Chapman: Myyrän oma paikka

Myyrän oma paikka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lastenkirjailija Jane Chapmanin tuotoksia on käännetty jo kymmenen vuotta. Hänen tunnetuimmat teoksensa käsittelevät nallejen jouluja sellaisissa teoksissa kuin Oikea lumijoulu ja Onko jo joulu. Myyrän oma paikka on kymmenes Chapmanilta suomennettu teos.

Myyrän oma paikka on tarina sosiaalisuuden ja yksinolon tarpeesta. Myyrä ja Majava asuvat yhdessä puumajassa. Majapaikka toimii metsässä kuin majakka; sen luo löytää jatkuvasti uusia eläimiä. Sen takia majapaikka on jatkuvasti täynnä elämää, mikä saa Myyrän ahdistumaan.

Majava ratkaisee asian rakentamalla Myyrälle oman veneen, johon Myyrä voi halutessaan mennä täysin omiin oloihin. Siellä Myyrä rauhoittuu ja huomaa että sosiaalisuuskin on jälleen hauskaa, kunhan sen voi tasapainottaa omalla tilalla.

Kirjan kuvitus on värikästä ja eri eläimet ovat onnistuneita hahmoja. Kuvitus erityisesti onnistuu välittämään tarinan tunnelman ja tunteet hyvin. Myyrän oma paikka on hyvä lastenkirja tärkeällä teemalla. Se ei liiaksi jää painottamaan teemaansa ja on kaikin puolin ehjä teos.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...