Jane Chapman ja Karma Wilson: Kalle-karhu sairastuu

Osta kirja itsellesi

Yhtenä päivänä kaikki ei Kalle-karhun pesässä ole kunnossa. Kallea väsyttää ja palelee, olo on huono, mutta karhu ei kuitenkaan saa unta. Eläinystävät saapuvat tapaamaan Kallea, he ehdottavat leikkimistä. Mutta ei Kalle jaksa, se on joutunut pöpöjen kouriin. Onneksi ystävät kuitenkin haluavat kaikin keinoin auttaa; hiiri lohduttaen, mäyrä veden kera, taskurotta ja jänis keittoa keittäen, myyrä kylmällä kääreellä ja linnut yrttiteen voimalla. Mutta Kalle voi huonosti yhä edelleen. Kun se lopulta tavoittaa unen, tapahtuu unen aikana ihmeitä ja herätessään Kalle on kuin toinen karhu. On aika lähteä ulos leikkimään, hyppimään syksyisiin lehtikasoihin. Mutta eipä tilanne olekaan näin yksinkertainen; roolit ovat kääntyneet päistikkaa ja Kalle-karhua odottavat leikin sijaan vallan toisenlaiset puuhat.

Kalle-karhu sairastuu on perinteinen, kuvitusta myöten lempeä lasten kuvakirja, jossa sydämelliset eläinhahmot näyttävät kuinka hädässä ystävä tunnetaan. Suuret sivut ja sitä myöten selkeät kuvat ynnä lyhyet tekstin pätkät tekevät tästä yksinkertaisesta tarinasta sopivan pienille, jo muutaman vuoden ikäisille lukijoille.

Onhan tämä sellainen itsestään selvä ja hiukkasen kliseinen pikku kertomus, mutta auttaa varmasti montaa pientä kuulijaansa ymmärtämään sairastamisen, parantumisen ja tartunnan kiertokulkua sekä ystävällistä auttamista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...