Paula Hawkins: Nainen junassa

Nainen junassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nainen junassa on esikoisteos ja megahitti: kirja nousi myyntilistojen kärkeen sekä Yhdysvalloissa että Iso-Britanniassa ja elokuvaoikeudetkin on tietysti myyty. Goodreadsin arvioita on hauska lukea: joukossa on runsaasti viiden tähden hehkutuksia, mutta myös yhden tähden “en voi käsittää, miten tällaista kuraa julkaistaan”-vuodatuksia.

En ihmettele kirjan suosiota: vetävä trillerihän tämä on. Kirjan päähenkilö on Rachel, joku matkustaa samalla paikallisjunalla joka päivä. Radan varrella, lähellä Rachelin entistä asuntoa, asuu pariskunta, jonka elämää Rachel matkoillaan seuraa. Eräänä päivänä hän näkee jotain poikkeuksellista ja pian sen jälkeen pariskunnan nainen katoaa. Rachel päättää mennä tietoineen poliisin puheille.

Asiassa on vain yksi pikku mutta: Rachel on alkoholisti, joka vainoaa entistä miestään Tomia ja tämän uutta puolisoa Annaa, jotka asuvat kadonneen naisen lähistöllä. Poliisit eivät pidä Rachelia erityisen luotettavana todistajana, mutta Rachel haluaa silti auttaa – ja päätyy sekaantumaan tapaukseen enemmän kuin olisi tarpeen.

Vaikka lopetus ei ällikällä lyökään, matka sinne on mielenkiintoinen, kiitos epätavallisen epäluotettavan kertojan. Rachel on pitkin kirjaa enimmäkseen humalassa, eivätkä kirjan muutkaan kertojat, Anna ja kadonnut nainen Megan, ole täysin luotettavia. Henkilöistä paljastuu uusia piirteitä loppuun asti. Tämä epäluotettavuus toimi ja oli rakennettu hyvin ja siksi Nainen junassa toimii.

Monien runsaasti hehkutettujen kirjojen tapaan Nainen junassa ei välttämättä täytä kovin korkealle viritettyjä odotuksia, mutta jos odottaa kevyttä, vetävää viihdettä, ei tarvitse pettyä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...