Henry James: Naisen muotokuva

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Niinkin laimeat naisasiaihmiset kuin minä saattavat tulistua tämän kuvauksen luettuaan.

Amerikkalainen Isabel matkustaa sukulaistensa luo Eurooppaan. Hän on varma oman järkensä pystyvyydestä, ja tahtoo elää puhtaimmalla ja parhaimmalla, omatuntonsa hyväksymällä tavalla. Siis 1800-luvun malliin.

Tässä voimantunnossaan hän hylkii kosijoita ja omistaa elämänsä itsensä sivistämiselle ja henkevälle keskustelulle. Kuitenkaan, kuten arvata saattaa, ei hän näe kaiken johdattelun ja peittelyn läpi.

Raivostuttavan osuuden kirjassa muodostaa säädyllisen kulissin ylläpidon pakon kuvaus. Nainen ei Jamesin käsityksen mukaan voinut tehdä tiettyjä, radikaaleja asioita. Plääh. Kun loppuratkaisu sitten viimein saadaan puristettua Isabelista, on lukija jo rättiväsynyt toivomaan päätöksen muotoutumista. Suosittelen kuitenkin herättämiensä voimakkaiden tunteiden takia.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...