Dean Nicholson: Nalan maailma

Nalan maailma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Skottilainen Dean Nicholson on päättänyt lähteä kiertämään maailmaa pyöräillen. Matkan alku takkuilee bilettämisen takia ja matkakumppani jää matkasta jo alkutaipaleella. Bosniassa kulkiessaan Dean löytää hylätyn kissanpennun tien poskesta tai oikeastaan kissa löytää Deanin. Eläinrakas mies ottaa kissan hoiviinsa ja vie lähimpään kaupunkiin eläinlääkäriin, kisu on huonossa kunnossa, mutta täysi tervehtyminen on mahdollista.

Pian Dean huomaa, ettei voi enää luopua kisusta ja saa reissullensa uuden matkakumppanin. Kisun nimeksi tulee Nala. Tässä ei kuitenkaan ole kaikki. Mies, kissa ja pyörä kiinnostaa ihmisiä, ja kohta heistä tulee somejulkkiksia. Dean saa huomata, kuinka vieraanvaraisia ihmiset ympäri maailmaa voivat olla ja kuinka kissa on täydellinen jäänrikkoja. Somejulkisuudesta on myös hyötyä, sillä maailma on täynnä eläintaloja jotka tarvitsevat apua ja nyt Deanilla on mahdollisuus auttaa. 

Nalan maailmassa on kaksi huonoa asiaa. Kun matka jää kesken pandemian takia ja kun kirja loppuu. Kirja on silmiä avaava lukupaketti nojatuolimatkailuun ja pitkästä aikaa toivo ihmiskuntaan ei ole täysin menetetty. Matkallaan Dean löytää useita oman onnensa nojaan jätettyjä eläimiä, mutta yksi kissa ja yksi hyväsydäminen ihminen voi tehdä vaikutuksen. “1bike1world” -nimellä tehdään hyvää eläinten hyväksi. 

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...