Charles Stross: Neptune’s Brood

Neptune's Brood

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On vuosi 7000. Krina Alizond-114 on nykyihmistä paljon kehittyneempi metaihminen ja matkalla sisarensa Anan luokse Shin-Tethysin vesimaailmaan. Yksinkertainen tutkijan kiertomatka kollegoidensa luona saa kuitenkin hankalia käänteitä: Ana on kadonnut, kyyti Shin-Tethysiin on hankala järjestää ja matkalla piraatit nappaavat aluksen, jonka kyydissä Krina on.

No, Krina on toki muutakin kuin vain tutkija. Hän on sisarensa kanssa tutkinut Atlantiksen tapausta: uutta siirtokuntaa, joka houkutteli paljon investointeja puoleensa, mutta katosi sitten täysin. Krina ja Ana ovat vakuuttuneita, että kyse on suuresta huijauksesta, ja että käsillä on satumaisia määriä rahaa, jos tietää, minkä kiven alle kurkistaa.

Neptune’s Brood on perinteistä scifiä: se on hyvin vahvasti ideakirja. Tällä kertaa ideat pyörivät tähtienvälisen rahatalouden ympärillä: millaisilla rahoitusinstrumenteilla on mahdollista operoida tähtienvälisessä avaruudessa? Ideat ovat mielenkiintoisia. Kirja on sinänsä aika köykäinen, mutta ihan kelpo viihdettä.

Neptune’s Brood sijoittuu samaan maailmaan kuin aikaisempi Saturn’s Children, mutta ymmärtääkseni kirjoilla ei sen ihmeempää yhteyttä ole. Ainakaan edeltäjän lukemattomuus ei tämän jälkimmäisen kohdalla haitannut millään tavoin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...