Erika Åberg ja Eva Trotzig: Neulottu rakkaudella : huiveja, pipoja, sukkia ja pikkuisen pitsiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eva Trotzigin tie käsityökirjailijaksi on ollut mielenkiintoinen: tietojeni mukaan hän on suorittanut uran kirjastoalalla ja kouluttautunut sitten käsityöammattilaiseksi. Neulottu rakkaudella sisältää kolmisenkymmentä ohjetta, jotka on toteutettu puhtaasta sekoittamattomasta villalangasta. Kuten alaotsikko kertoo, suurin osa töistä on melko pienimuotoisia. On paljon lapasia, huiveja ja muutamat sukat sekä jokunen vauvojen ja lasten neule. Vain yksi aikuisten villatakki on päässyt mukaan ja sekin näyttää olevan melko helppo­ ja nopeatekoinen. Tässä onkin kirjan idea: ohjeet ovat verrattain yksinkertaisia, vain parin pitsihuivin kanssa voi tarvita enemmän aikaa ja taitoja.

Langat ovat ruotsalaisia, mikä tietysti rajoittaa niiden löytymistä meiltä, mutta annettujen ohjeiden perusteella ne voi vaihtaa paremmin saatavilla oleviin, jollei muuten niin ammattitaitoisen lankamyyjän avustuksella.

Olen lukenut melko paljon käsityökirjoja ja selannut netin ja lehtien neuleohjeita, ja täytyy sanoa, etteivät tämän kirjan mallit nyt ehkä niitä kaikkein omaperäisimpiä ole, mutta kirja puolustaa kyllä silti hyvin paikkaansa tämänhetkisessä käsityökirjamaailmassa, jossa on suosittu kohtalaisen monimutkaisia malleja. Erityisesti minua viehätti kirjan alussa oleva Neulemuistoja-­luku, jossa kirjailija kertoi 1970­-luvun neulehistoriasta nostalgisin kirjoneulekuvin varustettuna. ­

Ihan käyttökelpoinen kirja joka tapauksessa, ja malliston ensimmäiset lapaset ajattelin toteuttaa heti kun ehdin.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...