Eva Trotzig ja Erika Åberg: Neulottu rakkaudella : huiveja, pipoja, sukkia ja pikkuisen pitsiä

Neulottu rakkaudella

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eva Trotzigin tie käsityökirjailijaksi on ollut mielenkiintoinen: tietojeni mukaan hän on suorittanut uran kirjastoalalla ja kouluttautunut sitten käsityöammattilaiseksi. Neulottu rakkaudella sisältää kolmisenkymmentä ohjetta, jotka on toteutettu puhtaasta sekoittamattomasta villalangasta. Kuten alaotsikko kertoo, suurin osa töistä on melko pienimuotoisia. On paljon lapasia, huiveja ja muutamat sukat sekä jokunen vauvojen ja lasten neule. Vain yksi aikuisten villatakki on päässyt mukaan ja sekin näyttää olevan melko helppo­ ja nopeatekoinen. Tässä onkin kirjan idea: ohjeet ovat verrattain yksinkertaisia, vain parin pitsihuivin kanssa voi tarvita enemmän aikaa ja taitoja.

Langat ovat ruotsalaisia, mikä tietysti rajoittaa niiden löytymistä meiltä, mutta annettujen ohjeiden perusteella ne voi vaihtaa paremmin saatavilla oleviin, jollei muuten niin ammattitaitoisen lankamyyjän avustuksella.

Olen lukenut melko paljon käsityökirjoja ja selannut netin ja lehtien neuleohjeita, ja täytyy sanoa, etteivät tämän kirjan mallit nyt ehkä niitä kaikkein omaperäisimpiä ole, mutta kirja puolustaa kyllä silti hyvin paikkaansa tämänhetkisessä käsityökirjamaailmassa, jossa on suosittu kohtalaisen monimutkaisia malleja. Erityisesti minua viehätti kirjan alussa oleva Neulemuistoja-­luku, jossa kirjailija kertoi 1970­-luvun neulehistoriasta nostalgisin kirjoneulekuvin varustettuna. ­

Ihan käyttökelpoinen kirja joka tapauksessa, ja malliston ensimmäiset lapaset ajattelin toteuttaa heti kun ehdin.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...