Alex Bell: The Ninth Circle

Osta kirja itsellesi

Gabriel herää oudosta asunnosta verilammikosta muistinsa menettäneenä. Keittiön pöydällä on laatikollinen käteistä, eikä Gabrielilla ole mitään muistikuvaa siitä, mitä on tapahtunut.

Muistamattomuus vainoaa miestä, mutta niin vainoaa muutama muukin asia, kuten kummalliset näyt ja menneisyydestä tulevat kryptiset viestit. Gabrielin menneisyydessä on jotain synkkää ja mahdollisesti vaarallistakin, mutta Gabriel ei vain kykene muistamaan mitä.

Siitä alkaa vahvasti teologissävytteinen muistinmenetystrilleri, jossa riittää fantastisia elementtejä. Gabrielin päiväkirjamerkintöjen muotoon kirjoitettu kirja tykittää lopulta melkoisia maailmanlopun tunnelmia.

The Ninth Circle on nuoren, vuonna 1986 syntyneen kirjailijan esikoisteos. Se näkyy, paikoitellen. Tarinan käänteet ovat välillä vähän liiankin uskomattomia ja tyylikin välillä ehkä astetta huvittavampia kuin oli tarkoitus. Useammankin kerran oli lukiessa sellainen fiilis, että tästä saisi hyvän elokuvan. Päähenkilö Gabrielille niin tärkeä Budapestkin esiintyy kirjassa hyvin pinnallisesti, kauniina kuvina ja monumentaalisina tapahtumapaikkoina.

Esikoiseksi silti kelpo suoritus, kyllä tämä sivujakäännättävää ja mukaansatempaavaa viihdettä oli vaikka paikoin vähän hölmöltä tuntuikin. Sen verran lupaava teos siis, että kirjailija menee seurantaan ja toinen kirja Jasmyn hankintaan.

Bell on itse tavattoman ihastunut kirjansa kansikuvaan, eikä suotta. Suomalaisen Kustaa Saksin taiteilema kansi on todella tyylikäs.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.