Nathan Hill: Nix

Osta kirja itsellesi

Vanhempi nainen hyökkää poliitikon kimppuun kovin asein eli kourallisella soraa ja tapauksesta tulee nettisensaatio. Samuel Anderson on vanhaksi mennyt kirjailijalupaus, joka on menettämässä kaiken, kunnes lupaa tehdä paljastuskirjan soraa heittelevästä naisesta – joka sattuu olemaan myös hänen äitinsä.

Kuuluuko lasten tietää kaikkea, mitä vanhempien elämässä on tapahtunut vai auttaako se ymmärtämään ja antamaan anteeksi? Voiko poika todella kirjoittaa kirjan, jonka tarkoitus on mustamaalata oma äiti?

Nix on kirja, joka ei mahdu laukkuun, eikä sitä jaksaisi mukana kantaa. Jättimäinen kirja on saanut yltiöpäistä hehkutusta, mutta kirjailija on tuntematon ja lukeminen vaatii todellista sitoutumista.

Onko Nix kaiken pöhinän ja etenkin ajan arvoinen? Vastaus on ehkä. Voiko Nixiä verrata John Irvingiin tai Donna Tarttiin? Kyllä voi. Olisiko kirjaa voinut tiivistää? Kyllä olisi. Mutta silti – Nathan Hill ja Nix ansaitsee hatunnoston. Hill kirjoittaa hyvin elävästi ja ovelan humoristisesti. Nix piti otteessaan ja on mainio, mutta ei elämää suurempi lukukokemus.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...