Kylmä kuin Kymi

Risto Malin: Kylmä kuin Kymi

Tämä kirja oli taas sellainen helmi, jota odotin ja jota en tohtinut lukea ahmimalla, vaan hitaasti nautiskellen, koska oli jotenkin niin kivan yllättävää aina se, mitä sieltä tulee, kun sivua kääntää. Olin lukenut Risto Malinin edellisen kirjan Anjalankosken salaisuus, josta pidin tavattomasti. Sama juttu tämän kirjan kanssa. Kirjan päähenkilö... Lue koko vinkki »
Ikuisuuden sudet

Karl Ove Knausgård: Ikuisuuden sudet

Keväällä 1986 Syvert pääsee armeijasta ja palaa kotiinsa äitinsä ja pikkuveljensä luo. Isä on kuollut melkein 10 vuotta aiemmin. Syvert ei vielä tiedä, mihin ryhtyisi: opiskelu ei oikein kiinnosta, eikä paljon muukaan. Jalkapallojoukkue, vanhat kaverit, tytöt… Äidin reistaileva terveys huolettaa, mutta isoimman ihmetyksen aiheuttavat isän jäämistös... Lue koko vinkki »
Suomaa

Maria Turtschaninoff: Suomaa

Tähän mennessä Maria Turtschaninoff on minulle ollut pääasiassa oivallinen fantasiakirjailija. Arra, Anaché ja Maresi ovat olleet erinomaisia. Turtschaninoffin uusin teos Suomaa sisältää sekin pieniä fantastisia elementtejä, mutta sijoittuu kuitenkin meidän maailmaamme. Lisäksi Suomaa on suunnattu aikuislukijoille, eikä ole nuortenkirja. Suomentaja... Lue koko vinkki »
Taistelu totuudesta

Markus Tiittula: Taistelu totuudesta : Mikä salaliittoteorioissa koukuttaa ja miksi ne pitää ottaa vakavasti?

Kaikenlaista hörhöä se leipä elättää! Miten kukaan voi vakavissaan uskoa, että Hillary Clinton tukijoineen on joukkio lasten verta juovia pedofiileja, tai että holokaustia ei oikeasti koskaan tapahtunut, tai että koronavirusepidemia katoaa kuin taikaiskusta? Ihmisen saa melko vähällä vaivalla uskomaan täysin sekopäisiin asioihin, ja kun uskomus juu... Lue koko vinkki »

Saku-Pekka Sundelin: Brittifutis : Englantilaisen jalkapallon tarina

Jalkapallon kehto, Englanti! Mitä olisi Englanti ilman jalkapalloaan? Kuinka lauantaisin väki kerääntyy kannustamaan suosikkijoukkueitaan katsomoon, pubiin, telkkarin ääreen. Ja kuinka koko 55-miljoonaisen kansakunnan joukosta löytyy vain 12 ihmistä, jotka eivät ymmärrä, kuinka jalkapalloa pelataan: maajoukkueen avauskokoonpano sekä sen valmentaja.... Lue koko vinkki »

Eppu Nuotio: Maggie ja minä

Eppu Nuotion uusin kirja Maggie ja minä kertoo kahdesta aikakaudesta, joiden naiset oikein kivasti soluttautuvat toisiinsa. 1900-luvulla oli taiteilija Venny Soldan-Brofeldt ja hänen elämänsä. Hyvin viitatataan hänen eloonsa Juhani Ahon kanssa, joka ei ollut niitä kaikista auvoisimpia. Hänen lohdukseen on Maggie. Maggie Gripenberg, tanssija. Hei... Lue koko vinkki »

Margaret Atwood: Testamentit

15 vuotta Orjattaresi-romaanin tapahtumien jälkeen Gileadin tasavalta on kaatumassa mahdottomuuteensa. Uhka tulee sisältä käsin: vaikutusvaltainen henkilö aikoo vuotaa kanadalaiselle avustusjärjestölle ratkaisevia tietoja fundamentalistikristillisen teokratian tuhoamiseksi. Vaarallinen suunnitelma on laadittava ja toteutettava huolella. Lopulta vai... Lue koko vinkki »

Yu Hua: Kiina kymmenellä sanalla

Vuonna 1960 syntynyt Yu Hua on yksi Kiinan tunnetuimmista kirjailijoista. Kuten muutkin sukupolvensa ihmiset on Yu Hua kokenut elämänsä aikana Maon valtakauden, kulttuurivallankumouksen ja Kiinan räjähdysmäisen taloudellisen nousun. Päällisin puolin nyky-Kiinalla ei ole mitään yhteistä vuosikymmenten takaisen köyhän maan kanssa, jossa ainoa vaihtoe... Lue koko vinkki »

Antti Leikas: Melominen

Antti Leikas on tuttavuus, josta olen todella ilahtunut. Tutustuminen tapahtui niin, että tartuin kirjaan Melominen äänikirjaversiona, jossa lukijana toimi Antti L. J. Pääkkönen. Aivan loistava lukija. Miksi en aikaisemmin ollut tarttunut kirjaan, niin olin ohittanut sen siksi, ettei minua vaan melominen kiinnostanut. Tässä ei nyt kuitenkaan ole... Lue koko vinkki »

Matt Haig: Kuinka aika pysäytetään

Tom Hazard pestautuu historianopettajaksi. Hänellä on melko lailla oma­kohtaista kokemusta historiallisista tapahtumista, sillä hän on 439-vuotias. Teini-iässä puhjennut anageriaksi nimetty oireyhtymä aiheuttaa sen, että Tom ikääntyy noin viidessätoista vuodessa sen verran, mitä me muut ikäännymme vuodessa. Tom on siis ulkoiselta olemukseltaan kuin... Lue koko vinkki »
Nix

Nathan Hill: Nix

Vanhempi nainen hyökkää poliitikon kimppuun kovin asein eli kourallisella soraa ja tapauksesta tulee nettisensaatio. Samuel Anderson on vanhaksi mennyt kirjailijalupaus, joka on menettämässä kaiken, kunnes lupaa tehdä paljastuskirjan soraa heittelevästä naisesta – joka sattuu olemaan myös hänen äitinsä. Kuuluuko lasten tietää kaikkea, mitä vanhe... Lue koko vinkki »
JHT : Musta lammas

Mikko Aaltonen ja Jare Tiihonen: JHT : Musta lammas

Cheek on ilmiö! Näin keski-ikäisenä naisihmisenä on ihan heti aluksi mainittava, että olen tykännyt Cheekistä jo ennen kaikkea kohua ja suurta julkisuutta. Lasteni kautta opin tykkäämään musasta ja niistä sanoituksista jo siis aikojen alussa. Sivusilmällä olen Cheekin uraa seurannut ja biiseistä saanut hyvää mieltä. Tykännyt kuunnella, kun sanat... Lue koko vinkki »
Cosmopolis

Don DeLillo: Cosmopolis

Hän ei tiennyt mitä halusi. Sitten hän tiesi. Hän halusi leikkauttaa tukkansa. Eric Packer on alle 30-vuotias multimiljonääri. Eräänä päivänä jälleen yhden unettoman yön jälkeen hän ei saa kiinni jenin kurssin kehityksestä. Pian hän huomaa, ettei hän saa oikein kiinni mistään. Mutta tukkansa hän haluaa leikkauttaa, vaikka turvallisuuspäällikön ... Lue koko vinkki »
Blog by the Book

Noora Kananen ja Miki Toikkanen: Blog by the book : blogiopas

Internet on pullollaan erilaisia blogeja, niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin. Muotivalokuvaaja ja bloggaaja Miki Toikkanen ja media-alan opiskelija Noora Kananen ovat koonneet kansalle opuksen, jonka avulla tutustuu blogimaailmaan vielä syvemmin. Naiset ovat koonneet kansien väliin tietoa niin blogien historiasta, perustamisesta, kategorioista kuin... Lue koko vinkki »
"Et muuten tätäkään usko..."

Ville Haapasalo ja Kauko Röyhkä: “Et muuten tätäkään usko” : Ville Haapasalon 2000-luku Venäjällä

"Et kuitenkaan usko..." kertoi Ville Haapasalon uran alkuvaiheista Venäjällä. Nyt sarjan toisessa osassa on päästy 2000-luvulle. Meno ei suinkaan rauhoitu, päin vastoin – jutut käyvät entistäkin hullummiksi. Venäjällä esimerkiksi Dancing on Ice -tv-formaatti otetaan pykälää vakavammin ja sarjan kuvaukset ovat viedä Haapasalolta hengen. Kirjassa ... Lue koko vinkki »
Mr. Smith

Juha Seppälä: Mr. Smith

Jos ei ole rikosta, on oltava juoni. Mieluiten molemmat. Ei ole merkitystä, mikä rikosjuoni on. Vain sen puuttuminen on ongelma. Juoni ei ole rikos, sen puuttuminen on. Muuten lukija ei tiedä mitä lukee, taluttava käsi puuttuu, lukija ei pääse perille, vaan jää roikkumaan yksin, epätietoisuuteen ja neuvottomuuteen, tyydyttämättömyyden tilaan. Jos s... Lue koko vinkki »
Nälkä

Hannele Mikaela Taivassalo: Nälkä

Hän on Jorunn Omakosto. Hän on elänyt tässä maailmassa 1700-luvulta lähtien, jolloin hän luvattoman rakkauden seurausten takia suostui erääseen ehdotukseen. Hän suostui siihen lähes pakosta ja tähän liittyy myös se, miksi hänen on pakko, konkreettinen pakko saada käsiinsä suvun von B. esikoispoika. Aina. Joka sukupolvessa. Hänet on tuomittu. Heidät... Lue koko vinkki »

Katariina Romppainen: Pitkät päiväunet

Nuori nainen pestautuu yksityiseen kotihoitopalveluun. Hän ei ole saanut mitään koulutusta, mutta väärillä papereilla se onnistuu eli hän on valekodinhoitaja. Oikeasti hän on työtön toimittaja, joka haluaa tietää, mitä vanhusten hoito on. Homma alkaa lupaavasti, sillä vanhukset pitävät hänestä. Heti alkuun käy honkkeli, koska Rita ei tiedä, mikä... Lue koko vinkki »