Jussi Katajala: Nollameridiaani ja muita kosmisia tarinoita

Nollameridiaani

Osta kirja itsellesi

Jussi Katajalan edellinen novellikokoelma Korpin silmät kaiken näkevät keskittyi kauhutunnelmiin. Nyt käsillä oleva kokoelma jakautuu kolmeen osaan: on vaihtoehtohistoriaa, sekalaisia scifitarinoita maan päältä ja lopuksi tiukkaa avaruusscifiä.

Vaihtoehtohistoria leikittelee mielenkiintoisilla aiheilla. Herkullisin on Jotta taidat suomen kielen, joka sijoittaa Jugoslavian toisen maailmansodan jälkeistä historiaa Suomeen. 1990-luvun verinen sisällissota ja heimopuhdistus roihuaa Tampereella, kun hämäläiset ja suomalaiset ottavat yhteen. Zavidovon tapahtumia pohtiva Presidentin elokuut on myös hieno tunnelmapala.

Keskimmäisestä osastosta kiehtovin on Mare Nostrum, jossa humboldtinkalmarit ottavat ohjat lonkeroihinsa ja pistävät ihmiset aisoihin.

Scifi-puolen herkku on neljän viimeisen novellin muodostama kokonaisuus. Tarina alkaa yhdeltä planeetalta ja kasvaa lopulta todella suuriin mittasuhteisiin, oikein kunnon avaruusoopperaksi.

Huomaan palaavani samoihin mietteisiin kuin Korpin silmät kaiken näkevät -kokoelman kohdalla – mitenköhän Katajalalta sujuisi avaruusoopperan kirjoittaminen romaanimitassa?

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...