Anne Vierimaa: Norjalainen villa

Norjalainen villa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt kun olemme nähneet kasapäin islantilaisia neulemalleja, on mukava välillä poiketa Norjassa, jossa on varmastikin yhtä rikas kansallinen neulekulttuuri ja -historia. Tunnettu neulesuunnittelija Anne Vierimaa on laatinut 16 omintakeista mallia; mukana on enimmäkseen neulepaitoja sekä pari takkia.

Ohjeissa on luonnollisesti käytetty norjalaisia lankoja, eli nyt kun islantilaiset Alafosslopit ja Plotylopit ovat tulleet tutuiksi, on aika siirtyä Peer Gyntiin, Fritidsgarniin, 3-tr. Strikkegraniin ja Vamsiin. Kaikkia on kirjoittajan mukaan melko helposti saatavilla myös täällä Suomessa, ja ne ovat sataprosenttisesti norjanlampaan villaa. Kirja on selvästikin tarkoitettu hieman kokeneemmalle neulojalle, sillä ihan perusasioita ei opeteta, neuletiheydestä ja lankadominanssista mainitaan vähän kuin ohimennen.

Itse mallit ovat oikein kauniita; värejä on käytetty runsaasti mutta hillityn tyylikkäästi, samoin kuin kuvioita, joissa niiden tavallisten abstraktien neulekuvioiden lisäksi löytyy eläimiä, vaikkapa lunni ja susi. Puseroita on neulottu sekä alhaalta ylöspäin että päinvastoin.

Joten vallan hyvä neulekirja tämä on ja kuuluu ehdottomasti siihen isoon pinoon, joita neulojat ovat viime vuosina itselleen varmastikin koonneet.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Tuijan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...