Linka Neumann: Norjalaisia villapaitoja 2 : lämpimiä villapaitoja pienille ja suurille seikkailijoille

Norjalaisia villapaitoja 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kyllä nyt ovat kirjoneuleet suosittuja; muistan, miten kovasti kaipailin niistä neulemaailmaan vain jokunen vuosi sitten. Tällä hetkellä varsinkin erilaisia pohjoismaisia villapaitoja ja kaarrokeneuleita pursuaa vastaan joka mediassa.

Linka Neumannilta suomennettiin pari vuotta sitten jo yksi norjalaisten neuleiden kokoelma, ja sekä  paikallinen että suomalainen kustantaja, mikä ettei myös suunnittelija itse, ovat halunneet yhä ratsastaa vallitsevan aallon harjalla. Eikä siinä mitään. Kirjassa on mukavasti sekä aikuisten että lasten vaatteita ja myös joitakin asusteita, pipoja ja lapasia, luultavasti niille, jotka haluavat aluksi vain kokeilla tätä kirjoneuleiden jaloa taitoa.

Kauniita mallejahan tämäkin kirja on täynnänsä. Meille esitellään mielen­kiintoinen jääkarhukuvio  sekä villapaita, jonka kaarrokkeessa on keskellä vain yksi tyylitelty sudenpää. Hopi-neule on saanut nimensä intiaaniheimolta ja kuvionsa perinteisestä unisiepparista vähän tyyliteltynä sekin; tätä mallia olen nähnyt somessa paljon, ja se onkin erikoisella tavalla silmään sopiva. Luullakseni myös suht yksinkertainen, kunhan vain muistaa olla kiristämättä kirjoneuleosuutta, ettei tuloksena ole omituinen pussi. Tähän kirjassa annetaan hyvä apuneuvo, eli kaarroke kannattaa neuloa hieman suuremmilla puikoilla kuin muu työ.

Samalla tavalla kuin ensimmäisessä kirjassa tässäkin annetaan joihinkin malleihin ohjeet sekä paksummille että ohuemmille langoille, mikä on minusta hyvin käytännöllistä. Silmiini jäikin jo jonkin verran ohuempi Kinos-neule, joka selvästi pyysi saada tulla neulotuksi. Saa nähdä kuinka käy…

Langat ovat tässäkin kirjassa joko norjalaisia tai islantilaisia, ja värit kerras­saan ihania. Kovin suuria tekniikkaosuuksia ei ole, joten on selvästikin oletettu, että neuloja tuntee perustiedot ryhtyessään mallin kimppuun. Mutta apuahan saa somen lukuisista neulontaryhmistä ja Youtuben lukemattomista ohjevideoista, joten ei kannata turhaan arastella.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...