Haruki Murakami: Norwegian Wood

Norwegian Wood

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Haruki Murakamin varsinainen läpimurto tapahtui tällä Beatlesien kappaleen mukaan nimetyllä kirjalla. Toisin kuin Murakamin myöhemmissä teoksissa, Norwegian Woodissa ei ole mitään mystistä tai kummallista. Kirja kertoo Toru Watanabesta, joka muistelee opiskelijaelämäänsä vuosina 1969-1970.

Toru kertoo arkipäiväisestä elämästään ja naisistaan. Toru rakastaa toivottamasti Naokoa, Torun itsemurhan tehneen ystävän tyttöystävää. Suhde Naokoon ei kuitenkaan ole ongelmaton.

Norwegian Wood on Torun kasvukertomus, pohdiskelua yksinäisyydestä, ihmissuhteista ja siitä, mitä on olla normaali. Samalla tarina valaisee japanilaista nuorisokulttuuria 1960-luvun lopussa.

Guardian poimi Norwegian Woodin listalleen 1000 romaanista, jotka kaikkien pitäisi lukea. Ymmärrän miksi, sillä kyseessä on vetovoimainen tarina, vaikka Norwegian Wood onkin suoraviivainen ja yksinkertainen Murakamin myöhempiin kirjoihin verrattuna.

(Arvio on tehty Jay Rubinin vuoden 2000 englanninnoksen pohjalta. Kirja ilmestyi suomeksi Aleksi Milonoffin suomennoksena vuonna 2012.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...