Haruki Murakami: Norwegian Wood

Osta kirja itsellesi

Haruki Murakamin varsinainen läpimurto tapahtui tällä Beatlesien kappaleen mukaan nimetyllä kirjalla. Toisin kuin Murakamin myöhemmissä teoksissa, Norwegian Woodissa ei ole mitään mystistä tai kummallista. Kirja kertoo Toru Watanabesta, joka muistelee opiskelijaelämäänsä vuosina 1969-1970.

Toru kertoo arkipäiväisestä elämästään ja naisistaan. Toru rakastaa toivottamasti Naokoa, Torun itsemurhan tehneen ystävän tyttöystävää. Suhde Naokoon ei kuitenkaan ole ongelmaton.

Norwegian Wood on Torun kasvukertomus, pohdiskelua yksinäisyydestä, ihmissuhteista ja siitä, mitä on olla normaali. Samalla tarina valaisee japanilaista nuorisokulttuuria 1960-luvun lopussa.

Guardian poimi Norwegian Woodin listalleen 1000 romaanista, jotka kaikkien pitäisi lukea. Ymmärrän miksi, sillä kyseessä on vetovoimainen tarina, vaikka Norwegian Wood onkin suoraviivainen ja yksinkertainen Murakamin myöhempiin kirjoihin verrattuna.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.