Marko Kitti: Oliivityttö

Osta kirja itsellesi

Joona on kirjan päähenkilö, nuori poika, jonka tyttöystävä Sini-Maaria on lomalla, ulkomailla ja ilman kännykkää. Pari on erossa kymmenen päivää ilman minkäänlaista kontaktia. Kymmenen päivää on nuoren elämässä pitkä aika.

Joona on kaverinsa bileissä ja näkee tytön, jolla on oliivisilmät. Tyttö on Veera, joka tuntuu kulkevan kaiken aikaa kameran kanssa. Pian selviää, kuka Veera on. Hän on Joonan lapsuudenkaveri, joka on vuosien jälkeen tullut lapsuuden maisemiin. Veera haluaa, että Joona näyttää hänelle vanhoja paikkoja. Joona suostuu vaikka pitkin hampain, koska ajattelee Sini-Maariaa.

Joonan vanhemmat ovat eronneet. Joona kertoo isänsä olevan kirjailija, joka on Intiassa kirjoittamassa. Äiti on kotona ja Joonan on pidettävä äitiä silmällä. Onneksi on loma.

Oliivityttö on niin lämminhenkisesti kirjoitettu, että minä aikuisena tempauduin mukaan ja mielenkiinnolla luin nopeasti loppuun, jotta sain selville, mitä tuleman pitää. Nuortenkirjaksi hämmästyttävän uskottava. Voisin kuvitella nuortenkin pitävän.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Minut tämä kirja jätti kylmäksi, mutta mukava kuulla, että joku muu siitä piti. Makuasioistahan tässä on pitkälti kyse, eikä niistä sovi kiistellä :-).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...