Marko Kitti: Oliivityttö

Oliivityttö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joona on kirjan päähenkilö, nuori poika, jonka tyttöystävä Sini-Maaria on lomalla, ulkomailla ja ilman kännykkää. Pari on erossa kymmenen päivää ilman minkäänlaista kontaktia. Kymmenen päivää on nuoren elämässä pitkä aika.

Joona on kaverinsa bileissä ja näkee tytön, jolla on oliivisilmät. Tyttö on Veera, joka tuntuu kulkevan kaiken aikaa kameran kanssa. Pian selviää, kuka Veera on. Hän on Joonan lapsuudenkaveri, joka on vuosien jälkeen tullut lapsuuden maisemiin. Veera haluaa, että Joona näyttää hänelle vanhoja paikkoja. Joona suostuu vaikka pitkin hampain, koska ajattelee Sini-Maariaa.

Joonan vanhemmat ovat eronneet. Joona kertoo isänsä olevan kirjailija, joka on Intiassa kirjoittamassa. Äiti on kotona ja Joonan on pidettävä äitiä silmällä. Onneksi on loma.

Oliivityttö on niin lämminhenkisesti kirjoitettu, että minä aikuisena tempauduin mukaan ja mielenkiinnolla luin nopeasti loppuun, jotta sain selville, mitä tuleman pitää. Nuortenkirjaksi hämmästyttävän uskottava. Voisin kuvitella nuortenkin pitävän.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...