Jonathan Schaeffer: One Jump Ahead : Challenging Human Supremacy in Checkers

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jonathan Schaeffer aloitti uransa kehittämällä shakkitietokone Phoenixin. Koska menestys shakin puolella vaikutti vaisulta, Schaeffer siirtyi vähemmän kilpailun pariin kehittämään tammitietokonetta. Tavoitteet olivat vaatimattomat: tulla tammen maailmanmestariksi ja ratkaista koko peli.

Kirja kertoo Schaefferin ja Chinookin taipaleesta välittömän henkilökohtaiseen sävyyn. Kirjan kolmas päähenkilö on ehdottomasti kiehtova Marion Tinsley, voittamaton tammimestari, jonka veroista mestaria tuskin löytyy mistään lajista.

One Jump Ahead on pakkoluettavaa tammesta tai tekoälyohjelmien kehittämisestä kiinnostuneille. Kirja ei ole liikaa kallellaan kumpaankaan suuntaan; kirjasta voi nauttia, vaikka ei tuntisi kumpaakaan alaa syvällisesti. Schaefferin teksti on kaikkea muuta kuin akateemiseen kuivaa.

Kirjasta on ilmestynyt marraskuussa 2008 uusi laitos, nimeltään One Jump Ahead : Computer Perfection in Checkers. En ole lukenut, mutta arvatenkin se sisältää myös vuoden 1997 jälkeiset tapahtumat. Schaeffer kollegoineen saavutti tavoitteensa ja ratkaisi tammen vuonna 2007.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...