Sam Caldwell ja Clare Helen Welsh: Ovella on gorilla!

Ovella on gorilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Clare Helen Welsh on julkaissut aikamoisen kasan lastenkirjoja, joista tähän mennessä on suomennettu kuusi. Näistä kolme käsittelee eläinten ruumiintoimintoja ja toiset kolme ovat lastenkirjoja, joiden taustalla on lapselle vaikea aihe.

Ovella on gorilla lukeutuu näistä jälkimmäisiin, siinä pääosissa on nuori Aada. Aadan äiti on muuttanut yhteen uuden miehen kanssa ja se tietää Aadalle muuttoa. Taakse jäävät ystävät, eikä Aadan elämässä tunnu olevan mitään kivaa. Ainakin kunnes Aadan perhe kutsuu koko sukunsa juhlimaan. Samalla paljastuu, että koko suku onkin eläimiä ja juhlista tulee villit.

Uusperheitä käsittelevät lastenkirjat ovat varmasti hyvä asia. Pienelle lapselle muutos on suuri ja sellaisenaan satukirjat ovat varmasti hyviä työkaluja käsittelemään tilannetta. Varsinaisesti teema jää tässä kuitenkin hyvin vahvasti taka-alalle, kun paikalle rynnistävät erilaiset eläimet.

Satukirja herättää aikuisessakin paljon kysymyksiä, kuten miksi suku on täynnä eläimiä? Vastauspuoli jää lukijan itsensä vastuulle.

Kirjan parasta antia on Sam Caldwellin räiskyvä taide. Jokainen outo eläinvieras on samaan aikaan ilmeikäs ja hauska. Kuvitukseen on saatu kiitettävä määrä yksityiskohtia ja värit tukevat tilanteita hyvin.

Ovella on gorilla on hauska lastenkirja. Sitä voi suositella erityisesti lapsille, jotka pitävät absurdista huumorista.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...