Katherine Applegate: The One and Only Ivan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ivan on gorilla, joka on yksi kauppakeskuksen nähtävyyksistä. Ivan piirtää ja hänen teoksiaan myydään, mutta kauppa ei käy kuten ennen. Kodista Ivanilla on muistona vain häkkinsä maalaus viidakosta. Kuvan kukat eivät kuitenkaan tuoksu, aurinko ei lämmitä, eikä puissa voi kiipeillä. Ivan ei kuitenkaan valita pienestä. Yhtenä päivänä kauppakeskukseen saapuu uusi nähtävyys, pieni ja suloinen elefantti nimeltä Ruby. Ruby ehtii olla vanhan Stellan kanssa samassa häkissä, kunnes Stella kuolee hoitamattomaan jalkaansa. Stella saa Ivanin lupaamaan, ettei Ruby joudu elämään koko elämäänsä vankeudessa. Lupaus on lupaus, vaikka se olisi mahdotonta pitää.

The One and Only Ivan on yksi surullisimmista kirjoista, joita olen koskaan lukenut. Kirjassa kuvataan upeasti vankeuden ja yksinäisyyden mielentilaa. The One and Only Ivan on surullisuudessaan kaunis ja koskettava tarina. Ivanin tarina perustuu tositarinaan, jolla on onneksi onnellinen loppu.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...