Enni Mustonen: Paimentyttö

Paimentyttö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sipoossa asuva 13-vuotias Ida Eriksson jää orvoksi. Ensin hän pääsee navettapiiaksi Östersundomin kartanoon, sitten sisäpiiaksi valtioneuvos Topeliuksen perheeseen. Kirjan tapahtumat sijoittuvat viiden vuoden ajalle 1890-luvulla.

Kirjan konsepti on vähän erilainen kuin Enni Mustosen aikaisemmissa historiallisissa romaaneissa. Normaalia linjaa selvästi nuorempi päähenkilö ei ole hyvästä tai edes keskiluokan perheestä. Kertoja ei myöskään vaihdu ollenkaan tämän kirjan aikana ja on ilmeisesti sama koko sarjan ajan.

1800-luku ei ole suosikkiaikaani Suomen historiassa, mutta silti kirja jaksoi kiinnostaa, koska pidän Mustosen kirjoitustyylistä. Oli kiinnostavaa seurata ruotsinkielisen yläluokan elämää, varsinkin kun näkökulma ei ollut heidän omansa, vaan suomenkielisen piikatytön näkemys.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...