Enni Mustonen: Jääleinikki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jääleinikki on toinen osa Pohjatuulen tarinoita -sarjassa, johon on tulossa vielä kolmaskin osa. Tapahtumat sijoittuvat 1960-luvulle. Päähenkilönä on nuori sairaanhoitaja Eliisa, joka lähtee Suomen Lapista töihin Saksaan, josta matka jatkuu myös Sveitsiin. Ulkomailla ollessaan hän rakastuu ja selvittelee taustaansa, josta äiti ei ole kunnolla puhunut. Eliisan äiti Annikki oli sarjan ensimmäisen osan, Lapinvuokon pääosassa. Sarjaan tutustuminen kannattaa ehkä aloittaa siitä ensimmäisestä kirjasta, vaikka osat ovatkin suhteellisen itsenäisiä.

Enni Mustonen osaa kyllä asiansa: hän kirjoittaa todella sujuvaa ja viihdyttävää tekstiä. Lisäksi historialliset tosiseikat tuntuvat olevan kohdillaan kirjoissa. Hän on viime vuosina keskittynyt maaseuturomantiikan sijasta näihin historiallisiin ja riippuu lukijasta, että mistä kukakin pitää eniten.

Tämä on omasta mielestäni tähän mennessä paras Mustosen historiallisista sarjoista. Se tulee olemaan pari kirjaa lyhyempi kuin kaksi edellistä sarjaa ja tapahtuu osittain ulkomailla. Tässä osassa olisin halunnut Lapin olevan edelleen tapahtumapaikkana suuremman osan ajasta, mutta oli kirja kyllä hyvä tällaisenaankin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...