Sam Taplin: Paloauto & ystävät

Ääniä ja valoja : Paloauto ja ystävät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi lasten pysyvistä kiinnostuksen kohteista on erilaiset hälytysajoneuvot. Autoista tulee jollain maagisella tavalla superjännittäviä, kun niissä on sireeni ja hälytysvalot. Sam Taplinin lastenkirja Paloauto & ystävät esittelee joukon eri hälytysajoneuvoja pelastushelikoptereista merivartioston veneeseen ja tietysti tuttuihin poliisiautoon, paloautoon ja ambulanssiin.

Sarjan muiden kirjojen lailla tässäkin on ääninappeja tehosteina. Sen lisäksi kirjaan on lisätty myös valoefektejä. Nämä ovat todellisia huomionvangitsijoita erityisesti pienillä lapsilla. Valoefektit on toteutettu ovelasti: samat valot ovat sivusta riippuen milloin minkin auton sireenit.

Kathryn Selbertin kuvitus on todella hellyyttävä. Sivuilla seikkailee monenlaisia eläinhahmoja koaloista krokotiileihin. Nämä tuovat pelastustehtäviin leikkivän sävyn.

Vaikka äänitehostenappien kohteet eli erilaiset ajoneuvot pitävät aikalailla samanlaista ääntä, onnistuvat äänet muokkaamaan kokemuksia hieman erilaisiksi. Tähän arvokkaimmat sivut lienevät helikopteri ja vene, jotka rikkovat kaavaa erityisen hyvin.

Paloauto & ystävät on edustava lastenkirja. Sitä voi suositella erityisesti niille lapsille, joita erilaiset pelastusajoneuvot kiinnostavat.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...