Ana Larrañaga ja Sam Taplin: Tanssi yksisarvisten kanssa!

Tanssi yksisarvisten kanssa!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sam Taplinin lastenkirjoja on julkaistu suomeksi lukuisia ja näistä suuri osa on ensikirjoiksi tarkoitettuja kirjoja. Tanssi yksisarvisten kanssa! on lasta akti­voiva musiikkikirja, jonka kohderyhmänä on hyvin nuoret lapset.

Kirjan jokaiselta sivulta löytyy kuva yksisarvisista tanssimassa, ohjeita miten tanssia ja nappi, jota painamalla käynnistyy lyhyt musiikkipätkä. Musiikit ovat aikamoisia rimputuksia, mutta ne toimivat silti pikkulapsille. Musiikeissa kiva­na yksityiskohtana on teeman mukaisia yksisarvisen ääniä. Jokaisella aukea­malla ensin opitaan yksi tanssiliike ja viimeisellä aukeamalla nämä liikkeet sit­ten yhdistetään yhdeksi tanssiksi.

Pidän kirjasta joka aktivoi lapsia toimimaan. Se osoittaa sen, että kirjat ovat muutakin kuin vain staattisia kohteita. Iltasaduksi kirja ei kelpaa, koska se aktivoi enemmän kuin rauhoittaa, mutta se antaa kivaa tekemistä nuorelle lapselle.

Kirjan kuvitus on kaunista ja värikästä. Varsin nuoren lapsen huomio kiinnittyy helposti hahmoihin ja siirtyminen musiikin mukana tanssimaan on varsin luon­tevaa.

Kirjan huonona puolena on kyllä kirjan lyhyys. Viisi aukeamaa on itsestäni hieman liian vähän, varsinkin kun takasivun äänilaite vie puolet kirjan paksuu­desta.

Kokonaisuutena Tanssi yksisarvisen kanssa! on vetovoimainen kirja nuorelle lapselle. Eikä tanssiminen yksisarvisten kanssa ole kauhean huonoa puuhaa vanhemmallekaan lukijalle, mikäli siitä saa yhteistä tekemistä nuorempien lukijoiden kanssa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...