Federica Iossa ja Sam Taplin: Yön eläimet äänessä

Yön eläimet äänessä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Federica Iossan ja Sam Taplinin tekemät ääniefektikirjat ovat olleet yksi viime vuosien lastenkirjahitti. Yön eläimet äänessä on jo viidestoista suomennos.

Rakenteeltaan Yön eläimet äänessä on yksinkertainen. Jokaisella kirjan viidellä aukeamalla on esitetty yötapahtuma, kuten pöllöjen huhuilua. Jokaisella sivulla on äänitehostenappi. Kirja päättyy auringon nousuun ja seuraavan päivän alkamiseen.

Pidän sivujen rakenteesta todella paljon. Sen lisäksi, että jokaiselta sivulta löytyy nappi, sivuissa on kohokuvioita. Samalla yksityiskohtia siirtyy sivulta toiselle, esimerkiksi kellotornin kellotaulu saattaa olla seuraavalla aukeamalla seinäkellossa. Se paitsi tekee sivuista kauniita, myös tarjoaa hyviä yksityiskohtia osoitettavaksi nuorille lukijoille.

Kirjan nimi ei kovin hyvin kuvaa kirjan sisältöä. Vaikka eläimet ovat läsnä, ääniefektit ovat suureksi osaksi kaikkea muuta kuin eläimiä. Napeista löytyy esimerkiksi kellon, yöjunan ja tuulen äänet. Sinällään itsestä tämä toimii silti hyvin, koska se tuo vaihtelua, mikä vetoaa nuoriin lukijoihin hyvin.

Yön eläimet äänessä on hyvä äänitehostekirja. Sitä voi suositella iltasaduksi myös hyvin nuorille lapsille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 299 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...