Sam Taplin: Joulu : valon ja äänen juhla

Joulu : Valon ja äänen juhla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sam Taplinin lastenkirjoja julkaistaan Suomessa lähes liukuhihnatyönä. Hänen töitään ilmestyy monenlaisessa muodossa, mutta varmaankin eniten huomiota saaneet ovat Joulu : valon ja äänen juhla -kirjan kaltaiset äänitehostekirjat.

On jouluaatto ja kaikki ovat innoissaan Joulupukin tulosta. Kerttu Ketulla on kuitenkin pelko: mitä jos Joulupukki ei huomaa kylää pimeästä metsästä. Siitä alkaakin hänen seikkailunsa. Hän kiertää metsän eri asukkaiden luona ja kehottaa kaikkia sytyttämään valoja ja soittamaan instrumentteja. Sen seurauksena Joulupukki löytää heidät helposti, mutta samalla he tulevat luoneeksi juhlan.

Monet näistä ääninappikirjoista eivät yritäkään luoda tarinaa. Sen sijaan ne vain esittelevät erilaisia asioita, jotka ovat jollain tavalla samasta aihepiiristä. Niihin verrattuna Joulu : valon ja äänen juhla on piristävä tapaus.

Äänitehosteiden lisäksi kirjasta löytyy myös valotehosteita. Nämä ovat esimerkiksi erilaisia lyhtyjä, joita eläimet sytyttävät nappia painaessa. Ne luovat kirjaan oman jännän tunnelmansa. Kirja onkin parhaimmillaan hämärässä luettuna.

Jordan Wrayn kuvitus on hyvää. Sivuilla on tarpeeksi yksityiskohtia, jotka jaksavat ylläpitää lukijan huomion ja valoefektit on älykkäästi toteutettu. Joulu : valon ja äänen juhla on laadukas lastenkirja. Sitä voi suositella erityisesti joulunodotukseen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 314 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...