Francois Rabelais: Pantagruel : Dipsodien kuningas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Korkeakirjalliset klassikkoteokset voivat olla hyvinkin kiinnostavia. Munkki Rabelaisin renessanssin aikaan 1500-luvulla kirjoittama Pantagruel on oivallinen esimerkki kirjasta, jonka huumoria vuosisatojen pölykerrokset eivät ole tukehduttaneet.

Pantagruel on takakansitekstin mukaan pistävää satiiria aikansa ilmiöitä ja instituutioita kohtaan — se jääköön niille, jotka ajasta jotain tietävät. Sitä voi huoletta lukea myös kepeänä viihteenä kaikessa groteskiudessaan.

Suomentajalle hatunnosto, sillä Rabelaisin teksti on tuskin ollut mitenkään helppoa käännettävää. Paikoin onkin turvauduttu omaan sepustamiseen, mikä onkin ollut oikea ratkaisu. Kirjaimelliset merkitykset eivät ehkä välity, mutta teksti on sujuvaa ja huumori hauskaa, vaikka kenties outoa.

Kirja löytyy PDF-mudoossa suomentajan kotisivuilta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...