Carl Zimmer: Parasite Rex : Inside the Bizarre World of Nature’s Most Dangerous Creatures

Osta kirja itsellesi

Parasite Rex täyttää hyvän populaaritietokirjan vaatimukset kirkkaasti: hyvin kirjoitettu kirja on suhteellisen helppotajuinen esitys kiehtovasta aiheesta. Mikä tärkeintä, kirjan luettuaan huomaa katsovansa maailmaa täysin uudessa valossa. Loiset on helppo unohtaa, mutta tosiasia on, että maailma on täynnä loisia – valtaosa eri elämänmuodoista loisii muiden kustannuksella.

Aihe on hitusen ällö, mutta kirjallinen esitystapa on melko armelias. Sisältö saattaa silti järkyttää. Loisten maailma on kuitenkin kiinnostava ja erittäin monimuotoinen. Loiset pystyvät hallitsemaan isäntiään mielin määrin edistäessään omaa kummallista kiertokulkuaan. Jos luulit ymmärtäväsi evoluutiota tai luonnon monimuotoisuutta, mutta et tunne loisia, tilanne kannattaa paikata oitis – vaikkapa tämän kirjan avulla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.