Carl Zimmer: Parasite Rex : Inside the Bizarre World of Nature’s Most Dangerous Creatures

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Parasite Rex täyttää hyvän populaaritietokirjan vaatimukset kirkkaasti: hyvin kirjoitettu kirja on suhteellisen helppotajuinen esitys kiehtovasta aiheesta. Mikä tärkeintä, kirjan luettuaan huomaa katsovansa maailmaa täysin uudessa valossa. Loiset on helppo unohtaa, mutta tosiasia on, että maailma on täynnä loisia – valtaosa eri elämänmuodoista loisii muiden kustannuksella.

Aihe on hitusen ällö, mutta kirjallinen esitystapa on melko armelias. Sisältö saattaa silti järkyttää. Loisten maailma on kuitenkin kiinnostava ja erittäin monimuotoinen. Loiset pystyvät hallitsemaan isäntiään mielin määrin edistäessään omaa kummallista kiertokulkuaan. Jos luulit ymmärtäväsi evoluutiota tai luonnon monimuotoisuutta, mutta et tunne loisia, tilanne kannattaa paikata oitis – vaikkapa tämän kirjan avulla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 237 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...