Satu Jaatinen: Paremmissakin piireissä: Kuninkaallisia skandaaleja kautta aikojen

Paremmissakin piireissä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuninkaalliset ovat kautta aikain olleet julkisuuden henkilöitä, joita kansa on pelännyt, kunnioittanut ja arvostellut. Periytyvä titteli on ollut joillekin jopa murhan arvoinen ja toisille kauhistus. Ennen kuninkaalliset ovat olleet maan valtiaita ja kaikki mitä he ovat tehneet on vaikuttanut koko maahan. On siis ollut jopa elintärkeää tietää mitä hovissa tapahtuu.

Nykyään monarkit ovat kyllä lehtien etusivulla, mutta yhä enemmän henkilökohtaisten syiden kuin maahan liittyvin asioiden puolesta. Vielä tänäkin päivänä kuninkaallisten elämä on samalla julkista kuin hyvin salattua. Viralliset esiintymiset menevät tiukkojen normien ja jopa ikäloppujen perinteiden mukaan, mutta vain harva tietää mitä suljettujen ovien takana tapahtuu – monopolia ei ainakaan pelata. Kun jotain sitten tulee julki, koko maa tai maapallo kohisee ja kuhisee. 

Ah, skandaaleja. 

Paremmissakin piireissä -teokseen on koottu tuhannelta vuodelta niin pieniä kuin isompia kuninkaallisia skandaaleja. Varmasti jokainen muistaa jonkun lööppeihin yltäneen tapauksen, jota voi kirjasta etsiä. Miksi kuninkaallisten ja aatelien elämä ja etenkin skandaalit niin kiinnostavat? Ehkä kuninkaiden ja kuningattarien elämä vaikuttaa enemmän satumaiselta kuin oikealta. Eikä prinsessatitteleitä oikein ole jokaiselle tarjolla. Joka tapauksessa, Paremmissakin piireissä antaa niin viihdykettä kuin nippelitietoa monarkioiden menoista. 

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...