M. John Harrison: Pastellikaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pastellikaupunki edustaa hieman toisenlaista M. John Harrisonia kuin Eilisen mystinen sydän. Tämä varhainen, pieni romaani on miekkaa ja magiaa, joskin magian sijasta – tuntuvasti omaperäisemmin – käytetään muinaisten kansojen huipputeknologiaa, jota maan nykyiset asukkaat eivät enää täysin ymmärrä.

Viriconiumin, johon Harrison on kirjoittanut useammankin tarinan, kuningatar puolustaa kaupunkiaan pohjoisen valloittajia vastaan. Entisten sotien entiset sankarit methvenit nousevat puolustamaan kuningatartaan, niiltä osin kuin ovat yhä hengissä. Tilanne vaikuttaa epätoivoiselta, mutta mystinen metallilintu tuo kummallisen viestin, joka saattaa kuin saattaakin auttaa.

Melko suoraviivainen tarina on sinänsä melko vaatimaton, mutta Viriconium on mielenkiintoinen, omaperäinen maailma. Tarina on sikäli melko nopealukuisena vaatimansa ajan arvoinen; takakansiteksti kehuu lisäksi kirjaa modernin brittiläisen tieteiskirjallisuuden keskeiseksi teokseksi ja merkittäväksi vaikuttajaksi. Mikäs siinä: ei hullumpi, jos ei erityisen mieleenpainuva mestariteoskaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...