Marian Keyes: Peiton alla : tarinoita kirjailijaelämästä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tarjolla on kokoelma kirjailijan tarinoita ja kolumneja, joista osa on julkaistu aikaisemmin Englannissa ja Irlannissa eri lehdissä, muutama on kirjoitettu vain tätä kirjaa varten.

Marian Keyes kertoo omasta kirjoittamisestaan sekä esikoiskirjan ihmeestä, lukutilaisuuksista, kirjakauppavierailuista, kaikesta kirjailijan elämään liittyvästä. Lukijoitaan ja fanejaan hän hellii myös kertomalla kirjojensa syntymisestä sekä niiden kirjoitussessioista – suosittelen, että ehkä aivan kaikesta ei kannata ottaa mallia… Hän kertoo myös Isännästä, miehestään, joka on britti. Ja sen huomaa, ainakin Irlannissa asuessa. Lisäksi hän kertoo tavallisen naisen elämästä, joka ihastuu hetkeksi johonkin uuteen liikuntamuotoon olipa se sitten tietynlainen jooga tai erilainen tanssi, käy ostoksilla ja hämmentyy monestakin asiasta sekä viettää aikaa mieluusti kotona löhöillen ja katsellen suosikkisaippuasarjaansa.

Hän tarttuu myös vakaviin asioihin, kuten alkoholinkäyttöönsä, jonka sai kuriin riittävän ajoissa. Hänen kirjojaan on myös usein kritisoitu hömppäviihteeksi, vaikka tämä ei täysin pidä paikkaansa. Hän kertoo itse yrittäneensä aina tuoda esille myös ihmisille tärkeitä asioita, vaikka sitten viihdyttävässäkin muodossa. Hän pyrkii kertomaan kirjoissaan millaista on olla nainen ja käsittelee usein huumorin avulla synkempiäkin aiheita kuten masennusta sekä erilaisia riippuvuuksia. Viihdyttävän kerronnan hän kyllä osaa, sillä kuka voisi edes kirjoittaa hauskan kolumnin kammottavasta ja vaikeasta, aivan hirveän talon ostamisen ongelmasta Dublinissa? Tai tunnustaa syntisimmän addiktionsa ainakin sielunsisarilleen: kengät!

Itseäni ilahdutti kirjassa esitellyt irlantilaisen ja englantisen kulttuurin erot; millaisia ne ovat ja mihin Isäntä ja tekijä ovat itsekin törmänneet. Miten sukulaiset ovat reagoineet pariskunnan elämään sekä jopa heidän henkilökohtaisiin mieltymyksiinsä kansalaisuuden perusteella? Pienoiskoossa tämä on jopa tunnistettavissa Suomessa eli miten esimerkiksi karjalaisemäntä laittaa runsaat tarjoomukset aina esille, kun toisella puolella maata lasketaan yksi keksi osallistujaa kohti sekä yksi ylimääräinen.

Suosittelen viihdekirjallisuuden sekä kolumnien ystäville. Tässä on paljon faktaa kirjailijasta, joten tämä on varmaan hänen faneilleen mieluisaa luettavaa. Itsekin pidin tästä, koska lyhyet, osin asiallisetkin jutut voi lukaista vaikka yksi kerrallaan jossakin välissä eli viihdyttää itseään vaikka odotellessa pääsyä hammaslääkäriin. Lisäksi tarinat ja kolumnit viehättävät omanlaisella vilpittömyydellään ja suoruudellaan.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 268 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...