Paskakirja

Taro Korhonen ja Miika Nousiainen: Paskakirja

Tämä kirja on sellainen paketti, että siinä on ihan kaikki. Ihan kaikista herkimmille mielensäpahoittajille tätä ei uskalla suoralta kädeltä suositella, koska paska mainitaan joka sivulla ja usein. Lähes kateellisena luin tämän, että miten voikin paskaa käsitellä niin monelta kantilta. Miten olikin mielenkiintoinen kirja meille kaikille jokapäiväis... Lue koko vinkki »
Suomalaisuuden kultainen kirja

Antto Terras: Suomalaisuuden kultainen kirja

Antto Terras on tyyppi, jolta haluan lukea aina lähes kaiken ja tässä kohtaa suorastaa kuulen, kuinka Terras kyseenalaistaa sanan "lähes"? Selitän saman tien, sillä ne Viron ja Venäjän kirjat eivät ole minulle sopivia. Uskon, että aivan loistavia kirjoja alan ihmisille, mutta minulle sopivimpia ovat nämä Antto Terraksen kirjat, missä on huumoria ja... Lue koko vinkki »
Pieni teekirja

Ville Raivio: Pieni teekirja

Olen sen verran teenjuoja, että uusiin aihetta käsitteleviin kirjoihin tulee tartuttua herkästi. Vastapainon julkaisema ja klassista miesten tyyliä käsittelevästä Keikari-blogistaan tutun Ville Raivion kirjoittama Pieni teekirja lupaa kattavan johdatuksen teen maailmaan. Uudelle kirjalle on varmasti paikkansa, Pirkko Arstilan näyttävä Teen ystävän ... Lue koko vinkki »
Teen ystävän kirja

Pirkko Arstila: Teen ystävän kirja

Teen ystävän kirja on kaunis sohvapöytäkirja teestä. Piti saada Hilary Mantelin tekstin raskauden väliin jotain kevyttä luettavaa ja tämä oli mukava kertaistumalla luettava katsaus teen maailmaan. Pirkko Arstilan tee-entusiasmi on tarttuvaa ja vaikka välillä mennäänkin minun makuuni turhan hienostelun ja hifistelyn puolelle, teeasian ajaminen tä... Lue koko vinkki »

Sirkka-Liisa Ranta: Suomalainen teekirja

Ensimmäinen eurooppalainen kirja, joka tiettävästi mainitsi teen on Giovanni Ramusion vuonna 1550 ilmestynyt kirja, joka kuvaili kitaanien eli kiinalaisten teenjuontitapoja ja teen terveysvaikutuksia. Suomeen teetä saatiin odottaa kuitenkin vielä hetkinen, tänne tee saapui samoihin aikoihin kuin kahvikin, eli 1700-luvun alussa. Vaikka kahvi tunnetu... Lue koko vinkki »

Lauri Oino (toim.): Käykää peremmälle! : kirjoituksia kyläilystä

”Äitini Ulla Mäkelä rakasti yllätysvieraita ja -vierailuja. Hänellä oli loogiselta kuulostanut selitys: kutsumatta tulleet ovat parhaita vieraita, koska heitä varten ei tarvitse valmistaa mitään. He saavat tyytyä siihen, mitä on. Mutta olla piti aina, siis tarjottavaa. Talouteen kuului ehdottomasti vierasvara, sillä kahvit oli keitettävä aina. Pite... Lue koko vinkki »

Caitlin Doughty: Hyvää kuolemaa etsimässä : Matkalla täältä ikuisuuteen – Kertomuksia arvokkaasta kuolemasta ja hautausrituaaleista

Luettuani Kai Sadinmaan hienon Kuolleiden kirjan, halusin jatkaa synkän teeman parissa vielä hetkisen. Hyvää kuolemaa etsimässä sopiikin tähän saumaan hyvin, sillä se käsittelee aihetta, jota vain hieman sivuttiin Kuolleiden kirjassa, eli minkälaisia moninaisia hautajaisrituaaleja maailmalta oikein löytyy. Amerikkalainen Caitlin Doughty on erinomai... Lue koko vinkki »

Kai Sadinmaa: Kuolleiden kirja

Jotkut tykkäävät harrastaa rekisterikilpien bongausta, minä taas huvitan itseäni bongaamalla hautausmailla epätavallisia sukunimiä. Erityisesti Suomen suurin hautausmaa, eli Malmin hautausmaa, on tullut viime vuosina tutuksi. Näin ollen ei ole ihme, että kiinnostuin Kai Sadinmaan kirjasta Kuolleiden kirja: eli kuinka kävelin Suomen suurimman hautau... Lue koko vinkki »

Midas Dekkers: Helpotuksen historia

No nyt on sellainen kirja käsissä, että jos alkaa selittämään sen arvoitusta kahvipöydässä, niin voi olla, että herättää kauhunsekaista tyrskimistä. Koska asia, jota kirjassa käsitellään, on vessajutut. Ulostaminen ja kaikki siihen liittyvä. Kaikki sitä tekevät ja joka päivä, mutta miksi se on niin salaperäistä, niin sekin käsitellään tässä kirjass... Lue koko vinkki »

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo

On yleisesti tunnustettu totuus, että naimaton mies, jolla on huomattava omaisuus, on välttämättä vaimon tarpeessa. Näyttämö on rakennettu, asetelma on valmis. Esirippu nousee. Jane Austen iskee tyrmäysiskun jo ensimmäisessä virkkeessä. Tyylilaji, sävy, miljöö, kaikki on valmista. Iätön rakkaustarina Ylpeys ja ennakkoluulo voi alkaa. Antaa ker­r... Lue koko vinkki »

Rebecca Otowa: At home in Japan : A Foreign Woman’s Journey of Discovery

Rebecca Otowa saapui Japaniin vaihto-oppilaana vuonna 1978, löysi itselleen paikallisen miehen ja jäi sille tielleen. Aviomiehen koti ei kuitenkaan ollut sieltä aivan tavanomaisimmasta päästä; kyseessä on pienessä kylässä sijaitseva vanha maatalo, joka on kulkenut suvussa jo 350 vuoden ajan. Vanhoja perinteitä siis riittää ja sukupuoliroolitkin ova... Lue koko vinkki »
Vuosi herrasmiehenä

Joonas Konstig: Vuosi herrasmiehenä

Alaotsikolla Vihreätukkainen punkkari opetteli miehisiä hyveitä, eli realityproosan parissa ollaan. Viimeksi olen tällaista kirjallisuutta lukenut kymmenisen vuotta sitten, kun viihdyin A. J. Jacobsin Raamatullisen vuoden äärellä. Nyt on käsillä vähän tavanomaisempi aihe, joka koskettaa useampia – kirja on kuulemma vedonnut juurikin tällaisiin J... Lue koko vinkki »
Melkein geisha

Minna Eväsoja: Melkein geisha : hurmaava ja hullu Japani

Japanin eksotiikka ei himmene, vaikka monta asiaa ja ilmiötä olemme samuraiden ja kimonokuosien saarelta jo omaksuneet osaksi elämänmenoamme. Sushi on Suomessa trendiruokaa ja karaoken myötä jokainen voi saada oman tähtihetkensä lavalla. Näiden pienten pintaraapaisujen rinnalla on sykähdyttävää lukea siitä oikeasta japanilaisesta yhteiskunnasta ja ... Lue koko vinkki »
Itämaa

Johanna Holmström: Itämaa

Millaista on elää nuorena, Suomessa syntyneenä muslimityttönä? Äiti on suomenruotsalainen, joka kääntyi muslimiksi ja pyrkii noudattamaan uskonnon määräyksiä jopa tarkemmin kuin hiukan maallistuneempi maahanmuuttajaisä. Tyttäret, Leila ja Samira, pyritään kasvattamaan kunnollisiksi nuoriksi musliminaisiksi. Isä tosin on lempeämpi, hän työskentelee ... Lue koko vinkki »