Günter Grass: Peltirumpu

Osta kirja itsellesi

Peltirumpu on häkellyttävä ja mielenkiintoinen. On vaikeaa päätellä, onko minä-kertoja oikeasti järjiltään vai aivan tavallinen tyyppi, jota vain pääsee katsomaan liian läheltä. Tapahtumat ovat välillä inhottavia tai käsittämättömiä, täynnä lihallisuutta tai sanoiksi puettuna tunteita, joita ei voi sanoiksi pukea, mutta väistämättä vangitsevia.

Oscar jää lyhytkasvuiseksi, hänen ulkoinen kehityksensä pysähtyy lapsuuteen. Sisäisesti hän kuitenkin jatkaa kasvuaan. Lapsenmuotoisena hän kokee toisen maailmansodan, hermoheikon äidin, yrittää rakastaa…

Suosittelisin kirjaa erityisesti erikoisemmasta kirjoitustyylistä pitäville. Myös tapahtumat ovat outoja, tai saavat sellaisen auran ympärilleen kertojaminän kautta. Kirjassa eräs hahmo tekee nimittäin itsemurhan erikoisimmalla tavalla ikinä. Välillä tyyli vaihtelee suorastaan näytelmäkäsikirjoituksesta tajunnanvirtaan. Yksikään sana ei ole merkityksetön.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...