Günter Grass: Peltirumpu

Peltirumpu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Peltirumpu on häkellyttävä ja mielenkiintoinen. On vaikeaa päätellä, onko minä-kertoja oikeasti järjiltään vai aivan tavallinen tyyppi, jota vain pääsee katsomaan liian läheltä. Tapahtumat ovat välillä inhottavia tai käsittämättömiä, täynnä lihallisuutta tai sanoiksi puettuna tunteita, joita ei voi sanoiksi pukea, mutta väistämättä vangitsevia.

Oscar jää lyhytkasvuiseksi, hänen ulkoinen kehityksensä pysähtyy lapsuu­teen. Sisäisesti hän kuitenkin jatkaa kasvuaan. Lapsenmuotoisena hän kokee toisen maailmansodan, hermoheikon äidin, yrittää rakastaa…

Suosittelisin kirjaa erityisesti erikoisemmasta kirjoitustyylistä pitäville. Myös tapahtumat ovat outoja, tai saavat sellaisen auran ympärilleen kertojaminän kautta. Kirjassa eräs hahmo tekee nimittäin itsemurhan erikoisimmalla tavalla ikinä. Välillä tyyli vaihtelee suorastaan näytelmäkäsikirjoituksesta tajunnan­virtaan. Yksikään sana ei ole merkityksetön.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...