China Miéville: Perdido Street Station

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

New Crobuzon, Perdido Street Stationin tapahtumien ympäristö, on riehakkaan mielikuvituksellinen kaupunki, jota asuttavat ihmisten lisäksi monet muut rodut. Steampunkista kun on kyse, laitteet toimivat höyryllä, tekniikka on putkia, venttiileitä ja reikäkortteja, kaupunkia valaisevat kaasulamput ja köyhyyttä ja kurjuutta riittää.

Tapahtumien keskellä on Yagharek, siipensä rangaistukseksi menettänyt lintuihminen, joka palkkaa tiedemies Grimnebulinin keksimään itselleen keinon lentää.

Tarinaan mahtuu radikaalia tiedettä, rikollisia, salaperäisiä huumeita, valtava koko kaupunkia uhkaava katastrofi ja paljon kekseliäitä, hauskoja ja koskettaviakin kohtia.

Perdido Street Station on kauttaaltaan hillitöntä mielikuvituksen lentoa; suosittelen ehdottomasti kaikille omaperäisen kirjallisuuden ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...