China Miéville: The Scar

Osta kirja itsellesi

China Miéville palaa The Scarissa Perdido Street Stationista tuttuun Bas-Lagin maailmaan. Kirja on samanlaista räjähtävää mielikuvituksen lentoa kuin edeltäjänsäkin: Armadan merellinen kaupunki, moskiittokansa, mahdollisuusmiekka… Kirja on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia.

Perdido Streetin suurin heikkous oli maailman varjoon jäävä juoni. The Scarin kohdalla Miéville on onnistunut paremmin: juoni on kiehtova, eikä kirjaa malttanut laskea käsistään. Miéville nousi viimeistään tämän kirjan johdosta niiden kirjailijoiden joukkoon, joilta on yksinkertaisesti pakko lukea kaikki, mitä käsiinsä saa.

Tarina ei ole varsinaisesti jatkoa Perdido Street Stationille, vaikka sijoittuukin ajassa sen jälkeen. Jos aikoo lukea molemmat, kannattaa aloittaa Perdido Streetistä, mutta menetys ei ole suuri, vaikka toimisi toisinkin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.