China Miéville: Iron Council

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

China Miéville palaa Bas-Lagin maailmaan ja New Crobuzonin kaupunkiin kolmannen kerran. Tällä kertaa kaupunki on vaikeuksissa: ulkoisena uhkana vaivaa sota maagisen Teshin kanssa, sisältä päin kaupunkia kalvaa sekalainen joukko kapinallisia ja vallankumouksellisia.

Kirjalla on kolme päähenkilöä. Judah Low on somaturgi, golemintekijä, joka etsii legendaarista Rautaneuvostoa. Cutter, Judahin rakastaja, etsii Judahia. Ori, kapinallinen, taistelee oikeuden puolesta – tai ainakin luulee taistelevansa. Rautaneuvosto löytyy, mutta mitä sen kanssa tehdään, on asia eri.

Miéville tietää mitä tekee. Iron Council on vetävä kirja, siinä missä muutkin Bas-Lagiin sijoittuvat teokset. Kolmikko on tasaväkistä tavaraa, vaan taidanpa pitää The Scaria edelleen parhaimpana.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...