Elina Koskelainen ja Heikki Saure: Perinnetaidot : käsikirja kaikille

Osta kirja itsellesi

Kun olin pieni, mummoni kertoi, että ukki oli tehnyt pajupillejä isoveljilleni. Olin vihainen, koska ukki ei ollut enää elossa tekemässä minulle pajupilliä. Nyt on pajupillin teko-ohje, mutta myös saunavihdan tai -vastan, lumilyhdyn ja monen muun suomalaiseksi perinnetaidoksi katsotun asian ohjeet yksissä kansissa.

Elina Koskelaisen ja Heikki Sauren Perinnetaidot : käsikirja kaikille tuntuu hyvältä käsissä. Kun sitä on kerran pitänyt käsissään, ei siitä voi päästää irti. Enkä puhu pelkästään sisällöstä, vaan myös tunteesta, jonka kannen materiaali jättää käsiin.

Kirja ei keskity pelkästään vanhakantaisiin taitoihin, kuten käpylehmiin tai ryijyihin. Se kertoo myös, kuinka tabletille voi tehdä suojakotelon huovuttamalla ja kuinka himmelin voi tehdä mehupilleistä.

Tutkijan sydäntäni miellyttää, että kirjan lopussa on lähdeluettelo, mutta kirjan tekijöiden esittely on ylimalkainen. Vaikka he ovat tehneetkin työnsä mallikkaasti, jään silti pohtimaan käsityöbloggaajan ja tietokirjailijan yhteistyön hedelmiä pitkäksi aikaa.

 

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...